lv
6RdVOw8FiYUaGLAEgBW7qCYqwNzNdHEQZ1qFsOOO
2039494

Mārupē biškopji aicina baudīt svaigu Latvijas medu (VIDEO)

Mārupē biškopji aicina baudīt svaigu Latvijas medu (VIDEO)

Senā amata tradīcijas ir dzīvas 21. gadsimtā.

Vasara vienmēr ir biškopju produkcijas vākšanas laiks un laiks iepazīties ar jaunās sezonas gardumiem. Šī gada 15. un 16.jūlijā aktīvās atpūtas parkā JIP Mārupīte, Mārupes novadā, notiks Latvijas Biškopības biedrības (LBB) rīkotais "Biškopju vasaras saiets 2023", kas kopā pulcēs vairāk nekā 1000 biškopjus un citus pasākuma apmeklētājus no visas Latvijas. Neatņemama saieta sastāvdaļa ir konkursi "Latvijas garšīgākais medus 2023", "Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2023". Pirmās saieta dienas noslēgumā tiks sveikti profesionālās pilnveides kursu "Biškopība" absolventi.

Pasākuma laikā būs iespējams nopirkt ne tikai biškopības inventāru, bišu mātes, bet arī Latvijā ievāktu medu, biškopības un citus interesantus produktus (piem., kosmētiku ar biškopības produktiem, vaska sveces, zāļu tējas, krūmmellenes, smiltsērkšķu un ķirbju šerbertu). Darbosies radošās darbnīcas, lielformāta spēles gan pieaugušajiem, gan bērniem, piepūšamās atrakcijas bērniem. Pasākuma dalībniekiem būs lieliska iespēja atpūsties dabā un biškopju sabiedrībā, būs pieejama atpūtas parka peldvieta un telšu vietas.

Arī šogad lielākie biškopības nozares svētki "Biškopju vasaras saiets 2023" notiek divas dienas, kad satiekas nozares speciālisti no visas Latvijas. Pirmajā pasākuma dienā būs biškopības inventāra izstāde-tirdzniecība, lekcijas un paraugdemonstrējumi par biškopjiem svarīgām tēmām. Savukārt iedzīvotājiem tā būs lieliska iespēja atpūsties, iepazīt Latvijas biškopjus un iegādāties viņu sarūpētus produktus.

Saietā notiks divi biškopjiem nozīmīgi konkursi "Latvijas garšīgākais medus 2023" un "Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2023".

Rinkēvičs gatavs apmeklēt visas Latvijas pašvaldības

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Rīgas pilī tiekoties ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdi Gintu Kaminski, apliecināja gatavību apmeklēt katru Latvijas pašvaldību, lai klātienē iepazītos gan ar pašvaldību darbu, gan novadu iedzīvotāju,...

Lībietis Čikāgā sasniedz Challenger turnīra dubultspēļu ceturtdaļfinālu

Latvijas tenisists Miķelis Lībietis trešdien izcīnīja uzvaru Čikāgas "Challenger 75" turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Lībietis pārī ar tunisieti Skanderu Mansuri ar 6-7 (4:7), 6-2, 10:6 pārspēja Indijas tenisistus...

«Asambleja atzina Krieviju par terorismu sponsorējošu valsti"

Rihards Kols informē par Latvijas deputātu panākumiem EDSO Parlamentārā asamblejā.

"Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārā asambleja pēc Latvijas delegācijas iniciatīvas sesijas noslēguma deklarācijā ir iekļāvusi ģeopolitiski nozīmīgu...



Komentāri