lv
bkAWNjar0RJwrhXSR0bcg8joIc4iYBx2gdPfSNGS
2039106

«Asambleja atzina Krieviju par terorismu sponsorējošu valsti"

«Asambleja atzina Krieviju par terorismu sponsorējošu valsti"

Rihards Kols informē par Latvijas deputātu panākumiem EDSO Parlamentārā asamblejā.

"Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārā asambleja pēc Latvijas delegācijas iniciatīvas sesijas noslēguma deklarācijā ir iekļāvusi ģeopolitiski nozīmīgus punktus, atzīstot Krieviju par terorismu sponsorējošu valsti", uzsver Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārās asamblejas (EDSO PA) Latvijas delegācijas vadītājs Rihards Kols.

"Vankūveras deklarācijā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārā asambleja atzīst algotņu grupējumu "Vagner" par teroristisku organizāciju, un, pamatojoties uz paša Krievijas prezidenta publiskajiem paziņojumiem par "Vagner" finansēšanu, deklarācijā ir iekļauts arī pants, kurā Krievija tiek definēta kā terorismu sponsorējoša valsts," norāda R.Kols.

Deklarācijā asi nosodīts Krievijas agresijas karš Ukrainā, kā arī pausts stingrs mudinājums EDSO dalībvalstīm izmantot sev pieejamos risinājumus un mehānismus, lai sauktu Krieviju pie atbildības par tās kara noziegumiem un genocīdu pret Ukrainas tautu, kā arī atbalstīt īpaša starptautiska tribunāla izveidi, teic R.Kols.

EDSO PA 30.gadskārtējā sesija notika Vankūverā, Kanādā. Latvijas delegāciju tajā pārstāvēja EDSO PA Latvijas delegācijas vadītājs R.Kols un pastāvīgie pārstāvji Ingrīda Circene un Lauris Lizbovskis.

EDSO PA ir Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas parlamentārā dimensija, kuras galvenais uzdevums ir veicināt starpparlamentu dialogu, lai sekmētu organizācijas mērķu par visaptverošu drošību sasniegšanu. Organizācijā ietilpst 57 dalībvalstis.

Skandāls? Seņkovs paziņo, ka KM maldina par viņa komandas dalību teātra vīzijā

"Es pārstāvu radošo komandu, kuras vērtības ir taisnīgums un patiesība. Tāpēc ar šo ierakstu informēju, ka Latvijas Republikas Kultūras ministrijas preses relīzē un jaunievēlētā Nacionālā teātra valdes locekļa Māra Vītola soctīklos izplatītā informācij...

Kravā kurināmās briketes? Nē! 1,4 miljoni cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas automašīnu kontroli uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju, novērsa cigarešu kontrabandu lielā apjomā - kopumā 1,4 miljoni cigarešu jeb 70 362 paciņas bija paslēptas kravā starp l...

Latvijas gaisa satiksme pirmajā pusgadā vadījusi par 1,9% mazāk lidojumu

Par gaisa satiksmes organizēšanu Latvijā atbildīgā "Latvijas gaisa satiksme" šogad pirmajā pusgadā vadījusi 94 088 lidojumus, kas ir par 1,9% mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Tostarp 28 827 lidojumi bi...



Komentāri