lv
JIL46YZoXet5qe52a6PTHIswbcPJBS2Ttb2LHIpV
2039105

Skandāls? Seņkovs paziņo, ka KM maldina par viņa komandas dalību teātra vīzijā

Skandāls? Seņkovs paziņo, ka KM maldina par viņa komandas dalību teātra vīzijā

"Es pārstāvu radošo komandu, kuras vērtības ir taisnīgums un patiesība. Tāpēc ar šo ierakstu informēju, ka Latvijas Republikas Kultūras ministrijas preses relīzē un jaunievēlētā Nacionālā teātra valdes locekļa Māra Vītola soctīklos izplatītā informācija par manu un manas komandas (Reinis Suhanovs, Edgars Mākens, Elīna Gediņa) līdzdalību turpmākajā teātra mākslinieciskajā vīzijā ir maldinoša," ar šādu paziņojumu "Facebook" portālā nācis klajā Latvijas Nacionālā teātra režisors un mākslinieciskais vadītājs Elmārs Seņkovs.

"Ar Māri Vītolu līdz šim neesmu ticies un ar jaunā valdes locekļa teātra attīstības vīziju neesmu pazīstams. Mana vārda iekļaušana Māra Vītola soctīklos paustajā mākslinieciskās attīstības vīzijā ar mani nav tikusi saskaņota," pauda Seņkovs.

Viņš lūdz Kultūras ministriju (KM) un Māri Vītolu atsaukt maldinošos paziņojumus par viņu un viņa radošās komandas iesaisti jaunā valdes locekļa Nacionālā teātra mākslinieciskās attīstības vīzijā, "kuras tapšanā neviens no minētajiem nav piedalījies un par kuras turpmāko realizēšanu vienošanās nav notikusi".

"Izsaku pateicību Jānim Vimbam par teātra vadīšanas laikā paveikto, kā arī manis un manas komandas uzaicināšanu kopīgi veidot radošu un brīvu laikmetīga teātra telpu," savu publisko vēstuli pabeidza Seņkovs.

Komentāru sadaļā pie ieraksta Vītols publicējis arī savu atbildi: "Es augstu novērtēju Elmāra Seņkova līdzšinējo darbību Nacionālā teātra mākslinieciskā vadītāja amatā. Esam norunājuši pirmdien darba tikšanos, lai uzsāktu dialogu par Nacionālā teātra māksliniecisko vīziju un profesionālā teātra turpmāko attīstību."

Kravā kurināmās briketes? Nē! 1,4 miljoni cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas automašīnu kontroli uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju, novērsa cigarešu kontrabandu lielā apjomā - kopumā 1,4 miljoni cigarešu jeb 70 362 paciņas bija paslēptas kravā starp l...

Latvijas gaisa satiksme pirmajā pusgadā vadījusi par 1,9% mazāk lidojumu

Par gaisa satiksmes organizēšanu Latvijā atbildīgā "Latvijas gaisa satiksme" šogad pirmajā pusgadā vadījusi 94 088 lidojumus, kas ir par 1,9% mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Tostarp 28 827 lidojumi bi...

Kalvāns: Izglītības iestāžu direktori kļuvuši par ķīlniekiem

Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) un Izglītības un zinātnes ministrijas sarunās par pedagogu streika prasību izpildi izglītības iestāžu direktori ir "kļuvuši par ķīlniekiem", jo finansējuma aprēķini arvien tiek precizēti,...



Komentāri