lv
Uq6WVbq0EsFdhyg0bFXT4i0xtNu6lhoXArsYi56l
2035101

Rinkēvičs un Jansons vienisprātis - jāpilnveido zināšanas tiesībsargiem

Rinkēvičs un Jansons vienisprātis - jāpilnveido zināšanas tiesībsargiem

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un tiesībsargs Juris Jansons ir vienisprātis par nepieciešamību pilnveidot tiesībsargājošo iestāžu amatpersonu zināšanas, lai esošie instrumenti cietušo aizsardzībai tiktu piemēroti efektīvi un sabiedrība tiem uzticētos, pēc abu tikšanās pavēstīja Valsts prezidenta kancelejā.

Tikšanās laikā Valsts prezidents pauda gandarījumu par tiesībsarga iesaisti cilvēktiesību un labas pārvaldības principa veicināšanā, gan izskatot konkrētus gadījumus, gan kopumā izglītojot sabiedrību par cilvēktiesību jautājumiem, tajā skaitā par vienlīdzību un diskriminācijas aizliegumu.

Rinkēvičs pateicīgs tiesībsargam par līdzšinējo ieguldījumu bērnu tiesību un personu ar invaliditāti tiesību aizsardzībā. Viņš cer kopā strādāt ar tiesībsarga biroja pārstāvjiem pie juridiskā mehānisma pilnveides attiecībā gan uz vispārējās jurisdikcijas tiesu, gan Satversmes tiesas spriedumu pilnvērtīgu izpildi praksē.

"Saredzu, ka kopīgs darba lauks būs arī Bāriņtiesu likuma reformu pilnveidošana. Valsts prezidenta institūcija ir gatava atbalstīt tiesībsarga biroju, lai uzlabotu izmeklēšanas darbības attiecībā uz nepilngadīgajām personām, kuras ir cietušas no seksuālās vardarbības, un nepieļautu kriminālprocesu nepamatotu ieilgšanu," tikšanās laikā pauda Rinkēvičs.

Puses bija vienisprātis, ka nepieciešams pilnveidot tiesībsargājošo iestāžu amatpersonu zināšanas, lai esošie instrumenti cietušo aizsardzībai tiktu piemēroti efektīvi un sabiedrība tiem uzticētos.

Sarunā puses arī pārrunāja jautājumu par tiesībām uz izglītību un ciktāl bērnu vecākiem var tikt uzlikts pienākums iegādāties mācību līdzekļus.

Tāpat Valsts prezidents pateicās Jansonam par iesaisti darbā ar starptautiskajām organizācijām, skaidrojot Latvijas tiesībpolitiskās izvēles Latvijai svarīgos jautājumos un atspēkojot neobjektīvu un nekonstruktīvu Latvijai veltītu kritiku.

Zelts! Apinis tiek paaugstināts uz pirmo vietu PČ paravieglatlētikā (+FOTO)

Latvijas parasportists Aigars Apinis trešdien pēc protesta izskatīšanas nodrošināja zelta medaļu Parīzē notiekošā pasaules čempionātā paravieglatlētikā diska mešanas sacensībās, vēsta Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK).

Otrdien sacensības F52 grupā A...

Mūrniece: Mēs vienmēr esam atbalstījuši Ukrainu visvairāk

Konceptuālie lēmumi, uz kuriem Ukraina cerēja NATO samitā Viļņā, jāatliek līdz samitam Vašingtonā, uzsvēra Latvijas aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA), komentējot Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska 11.jūlija pārmetumus NATO par nenoteiktību...

Tirgotāji izskaidrojuši, kā pārtikas cenas varētu samazināties straujāk

Pārtikas cenas samazinātos straujāk, ja iesaistītos visi ķēdes posmi no lauka līdz veikala plauktam, pauda Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijā (LPTA).

LPTA, balstoties uz biedru sniegto informāciju, norāda, ka, lai gan energoresursu un izejvielu cen...



Komentāri