lv
Qx5nBSQMFeQmqfX6YSE2SgeEydpBn5AyTmKcRJx5
2033708

LDz izsolīs 5000 tonnas melno metāllūžņu

LDz izsolīs 5000 tonnas melno metāllūžņu

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) šodien plkst.11 izsolē izsolīs 5000 tonnas melno metāllūžņu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Izsole notiks Rīgā, Gogoļa ielā, un tās sākumcena būs 300 eiro par tonnu.

Tiks pārdotas dažāda garuma lietotas dzelzceļa sliedes, kas nepārsniedz 12,5 metru garumu, pārmiju daļas, sliežu stiprinājumi, dzelzceļa vagonu lēninātāji un ritošā sastāva mezgli un detaļas.

Jau ziņots, ka LDz koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 254,788 miljoni eiro, kas ir par 2,3% vairāk nekā 2021.gadā, taču koncerns cieta 2,368 miljonu eiro zaudējumus pretstatā peļņai gadu iepriekš.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".

Kariņš: Pieņemti Latvijai nozīmīgi lēmumi par NATO aizsardzības plāniem

Viļņas NATO samita pirmajā dienā apstiprināti jaunie detalizētie NATO aizsardzības plāni, kā arī pieņemti būtiski lēmumi par alianses aizsardzības spēju stiprināšanu un Ukrainas ceļu uz pilnu dalību aliansē, informēja premjerministra Krišjāņa Kariņa (J...

Šomēnes trīs vietās notiks Sikspārņu nakts

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) rīko Sikspārņu nakti 15.jūlijā Ķemeru Nacionālajā parkā, 28.jūlijā Lielstraupē un 29.jūlijā Dundagā, informēja DAP vecākā komunikācijas speciāliste Ilze Reinika.

Sikspārnis ir nakts dzīvnieks un vienīgais Latvijas lido...

Ko vēstures skolotājs tev nestāsta – izdots aizraujošs dokumentu krājums par Neatkarības karu
Tikko nākusi klajā grāmata, kurā apkopoti dokumenti, kas stāsta par Latvijas Neatkarības kara pēdējo posmu – cīņām ar Padomju Krieviju un Latgales atbrīvošanu. Krājuma sastādītājs, Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes profesors Ēri...


Komentāri