lv
cCmBi6e4zo3NGByoG56IXtthICqItcZgUPKRIAj5
2032151

Ko vēstures skolotājs tev nestāsta – izdots aizraujošs dokumentu krājums par Neatkarības karu

Ko vēstures skolotājs tev nestāsta – izdots aizraujošs dokumentu krājums par Neatkarības karu
Tikko nākusi klajā grāmata, kurā apkopoti dokumenti, kas stāsta par Latvijas Neatkarības kara pēdējo posmu – cīņām ar Padomju Krieviju un Latgales atbrīvošanu. Krājuma sastādītājs, Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes profesors Ēriks Jēkabsons, rūpīgi atlasot arhīva dokumentus, parāda ne tikai kara lietišķo pusi – kaujas pavēles un miera līgumus –, bet arī ļoti interesantas detaļas, kas raksturo Neatkarības kara laika ikdienu. Dokumenti rāda, ka cīņu par Latvijas brīvību liecībās ir vēl daudz šķautņu un pavērsienu, kas plašākai sabiedrībai nav zināmi.
Ventspilī notiks motociklistu saiets Kurland Bike Meet 2023

Nedēļas nogalē Ventspilī notiks motociklistu saiets "Kurland Bike Meet 2023", aģentūru LETA informēja Latvijas Motoklubu asociācijas pārstāvji.

Saiets notiks "Piejūras Kempingā" Ventspilī no 14.jūlija līdz 16.jūlijam.

Pasākuma laikā pirmo reizi Baltijā...

PP aicina Jauno vienotību turpināt koalīcijas atjaunošanas sarunas Rīgas domē

"Par!/Progresīvie" (PP) aicina "Jauno vienotību" (JV) turpināt koalīcijas atjaunošanas sarunas Rīgas domē, informēja partijas "Progresīvie" preses sekretārs Iļja Kozins.

Lai atjaunotu sadarbību, divām lielākajām domes frakcijām - PP un JV - ir jābūt Rī...

«Valmieras» futbolisti UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā spēlē minimāli zaudē «Olimpija» komandai
Latvijas čempionvienība futbolā "Valmiera" otrdien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā spēlē viesos ar rezultātu 1:2 (0:1) zaudēja Ļubļanas "Olimpija" vienība.


Komentāri