lv
v1Re4uSLxMdk8CcTpRXsb8sUQYWoK6hGsiK5nIhq
2025053

Unikālās būvniecības tehnoloģijas no Jelgavas novada gūst eksportu panākumus

Unikālās būvniecības tehnoloģijas no Jelgavas novada gūst eksportu panākumus

Šeit ražo līdz 32 metrus garas liektas un taisnas līmētā koka sijas un citas konstrukcijas pēc būvniecības kompāniju pasūtījuma būvēm visā pasaulē.

Neskatoties uz krīzi Latvijas valdībā, "vieda reindustrializācija" notiek no apstrādes rūpniecības nozares dalībnieku puses, un ir vērts pievērst uzmanību nesenajam notikumam, kas notika Latvijas nomalē - Zemgalē.

Ar laika kapsulas iemūrēšanu rūpnīcas trešā korpusa pamatos koka būvkonstrukciju ražošanas uzņēmums no Cenu pagasta “ZAZA TIMBER Production” iezīmē ražošanas kāpinājumu. Topošā korpusa izmaksas plānotas ap 2,5 miljoniem eiro, turklāt 45% no tām līdzfinansēs Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Uzņēmuma izaugsme bijusi pakāpeniska, bet ne bez klupieniem, taču to kompensēja apņēmība un ticība savai lietai, kapsulas iemūrēšanas pasākumā sacīja firmas valdes priekšsēdētājs Māris Peilāns. Jaunā korpusa būvi plānots pabeigt līdz šī gada beigām.

Kompanijas vadība atzīst, ka tagadējos divos korpusos uzņēmumam ir kļuvis šauri, jo ir palielinājies ražošanas apjoms. Turklāt jaunajā korpusā paredzēts attīstīt izgatavoto koka konstrukciju pēcapstrādi – veikt virsmas apstrādi, krāsošanu un citus darbus.

Tas tādēļ, ka koks būvniecībā arvien biežāk pilda divas funkcijas – tas ir gan nesošais ūvelements, gan kalpo kā interjera elements, uz kuru tiek attiecinātas augstākas vizuālās kvalitātes prasības.

Lielākā daļa produkcijas tiek eksportēta uz Dāniju, Norvēģiju, Zviedriju, Islandi, Lietuvu, ASV, Dienvidkoreju, Vāciju, Nīderlandi, Spāniju. Jelgavnieku produkcija tiek izmantota tiltu, publisku un dzīvojamo ēku būvniecībā un pat elektrouzlādes stacijās. Ražošanas paplašināšana sola jaunas darba vietas Zemgales reģionā.

Kādu laiku sinoptiķi sola šodien

Pirmdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, piekrastē gaidāms arī ziemeļrietumu vējš.

Debesis būs daļēji mākoņainas, nav gaidāmi būtiski nokrišņi.

Rīgā...

Zinātņu akadēmija izsludinājusi vēl divas korespondētājlocekļu vakances

Izvērtējot jauno locekļu kandidātu pieteikumus šī gada vēlēšanām, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Senāts nolēmis izsludināt vēl divas korespondētājlocekļu vakances.

Pa vienai jaunai vakancei izsludināts korespondētājlocekļiem ķīmijā un korespondētājl...

Latvijas loka šāvējs Sergejevs kļuvis par pasaules U-18 čempionu (+VIDEO)

Latvijas pārstāvis Romans Sergejevs svētdien Īrijā izcīnīja zelta medaļu pasaules jauniešu čempionātā loka šaušanā U-18 vecuma grupas sacensībās ar rekursīvo jeb olimpisko loku.

Sergejevs sacensības sāka otrdien, kad kvalifikācijā tika pie 624 punktiem,...



Komentāri