lv
7pAPZJf7qlFntMCQx2edfcoNw6QRx3Nmx91ivuno
2023237

Latvijas loka šāvējs Sergejevs kļuvis par pasaules U-18 čempionu (+VIDEO)

Latvijas loka šāvējs Sergejevs kļuvis par pasaules U-18 čempionu (+VIDEO)

Latvijas pārstāvis Romans Sergejevs svētdien Īrijā izcīnīja zelta medaļu pasaules jauniešu čempionātā loka šaušanā U-18 vecuma grupas sacensībās ar rekursīvo jeb olimpisko loku.

Sergejevs sacensības sāka otrdien, kad kvalifikācijā tika pie 624 punktiem, kas deva 29.vietu. Izslēgšanas cīņās viņš pirmajā kārtā ar 6-0 uzvarēja AAE sportistu Halīfu Alkabi, sacensībām turpinoties svētdien ar otro kārtu.

Tajā Sergejevs ar 6-4 uzvarēja čehu Lukašu Friču, pēc tam tika gūts panākums 6-2 pār Rikardo Alfano, kam sekoja uzvara astotdaļfinālā 6-2 pār vācieti Leonu Cemellu. Ceturtdaļfinālā Latvijas loka šāvējs ar 6-2 uzvarēja ukraini Bohdanu Iļjinu, bet pusfinālā ar 6-5 pāršaudē tika pārspēts francūzis Batists Adī.

Finālā Sergejevs sacentās ar Dienvidkorejas loka šāvēju Čuldžunu Čoi. Pirmajā setā abiem bija vienāds punktu skaits (1-1), bet otrajā Sergejevs visas trīs bultas trāpīja desmitniekā un panāca 3-1. Trešajā setā uzvarēja Čoi, kurš panāca neizšķirtu (3-3), bet nākamajā abi loka šāvēji vēlreiz guva vienādu punktu skaitu (4-4).

Nākamo setu, kurā vēl divi punkti dotu arī čempiontitulu, abi loka šāvēji sāka ar diviem precīziem trāpījumiem katrs - 20:20. Ar trešo bultu Čoi guva tikai astoņus punktus, bet Sergejevs vēlreiz trāpīja desmitniekā un panāca 6-4, kļūstot par pasaules čempionu.

Šajās sacensībās startēja 86 loka šāvēji.

Vēl U-21 un U-18 grupās Madara Spāģe, Estere Ukstiņa, Emīlija Garde un Lija Viktorija Seibute ieņēma dalītas 57.vietas.

Pasaules čempionāts Īrijā noslēgsies svētdien.

Nākamnedēļ notiks Šokolādes svētki

Otrdien, atzīmējot Starptautisko šokolādes dienu, notiks "Šokolādes svētki", informēja pārtikas ražotāja "Orkla Latvija" pārstāvji.

Apmeklētājiem pasākuma laikā būs iespēja apskatīt zīmola "Laima" Dziesmu svētku instalācijas, pielaikot tērpu, kas veido...

Daugavpils tramvajs sola 30 miljonus eiro investīcijas

Otrajā Latvijas valsts pilsētā gaidāms kapitālais remonts.

PAS "Daugavpils satiksme" īsteno 4 nozīmīgus projektus, kuru ietvaros līdz 2023.gada beigām vairākos posmos tiks pārbūvētas esošās un izbūvēta jauna tramvaju līnija, kā arī nomainītas komunikāci...

Čempioni!!! Latvijas volejbolisti triumfē Eiropas Sudraba līgā

Latvijas vīriešu volejbola izlase svētdien Rīgā nodrošināja uzvaru Eiropas Sudraba līgā.

Fināla otrajā spēlē Latvija mājās ar 3-0 (25:21, 25:16, 25:18) pārspēja Ungāriju, gūstot virsroku arī divu maču summā.

Pirmajā fināla mačā ceturtdien Latvijas vole...



Komentāri