lv
WHgMrbX5FpzXXGcjUo9KnLV3p0zrA4DxgsqFtNYN
2021318

VDD novērtējis, vai Vagner apdraud Latvijas nacionālo drošību

VDD novērtējis, vai Vagner apdraud Latvijas nacionālo drošību

Valsts drošības dienesta (VDD) rīcībā esošā informācija neliecina, ka algotņu grupējums "Vagner" šobrīd radītu tiešu apdraudējumu Latvijas nacionālajai drošībai, pauda dienestā.

VDD atbilstoši savai kompetencei pastāvīgi iegūst informāciju par Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" aktivitātēm un vērtē ar tām saistītos riskus gan nacionālajai, gan reģionālajai drošībai.

VDD kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sadarbībā ar Valsts robežsardzi pastiprinātā režīmā veic migrācijas kontroles pasākumus, lai nepieļautu tādu ārvalstnieku ieceļošanu Latvijā, kas var radīt apdraudējumu Latvijas valsts drošībai.

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko ceturtdien paziņoja, ka Prigožins, kurš pēc "Vagner" dumpja bija ieradies Baltkrievijā, ir atgriezies Krievijā.

Jau vēstīts, ka "Vagner" līderim Jevgeņijam Prigožinam un "Vagner" kaujiniekiem 24.jūnijā tika piedāvāts patvērums Baltkrievijā, lai viņi izbeigtu Krievijā sākto militāro dumpi.

Baltkrievijā nav ieradušies daudz algotņu grupējuma "Vagner" kaujinieku, ceturtdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. "Mēs esam novērojuši dažus sagatavošanās darbus lielu "Vagner" karavīru grupu uzņemšanai Baltkrievijā," teica Stoltenbergs.

Diriģents Aivis Greters: «Pat nesaprotu, kā tas ir iespējams – kā man ir palaimējies...»
"Skatījos un baudīju to, kā viņš valda pār visu mūzikas telpu, cik precīzi visu parāda, cik iedvesmoti to izdara… Vai, kā man gribētos, lai pēc kāda laika – tad, kad Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim beigsies līgums ar Tarmo Peltokoski, es ...
Šovakar noslēgsies Dziesmu un deju svētki

Šodien noslēdzas Dziesmu un deju svētki un Rīgā notiks vairāki pasākumi un noslēguma koncerts "Kopā augšup", informēja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

Svētku centrālais notikums būs noslēguma koncerts "Kopā augšup", kas plkst.19.30 sāksies Mežapa...

Rinkēvičs šodien tiksies ar piecu valstu pārstāvjiem

Rīgas pilī šodien plkst.15.30 Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiksies ar Igaunijas, Lietuvas, Ukrainas, Polijas un Vācijas parlamentu priekšsēdētājiem.

Sarunā ar Rinkēviču piedalīsies Igaunijas parlamenta priekšsēdētājs Lauri Husars, Lietuvas Seima ...



Komentāri