lv
6AelJd4KyKymIj5YkXkJLWf7ersWfNvsMKBpibqf
2021301

Diriģents Aivis Greters: «Pat nesaprotu, kā tas ir iespējams – kā man ir palaimējies...»

Diriģents Aivis Greters: «Pat nesaprotu, kā tas ir iespējams – kā man ir palaimējies...»
"Skatījos un baudīju to, kā viņš valda pār visu mūzikas telpu, cik precīzi visu parāda, cik iedvesmoti to izdara… Vai, kā man gribētos, lai pēc kāda laika – tad, kad Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim beigsies līgums ar Tarmo Peltokoski, es redzētu Aivi Greteru kā mūsu Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra māksliniecisko vadītāju... Tiešām, tiešām," – tā par Aivja Gretera uzstāšanos Dziesmu svētku vokāli simfoniskās mūzikas koncertā "Šūpulis", diriģējot Jēkaba Jančevska opusa "Spārni, lielums un spēks" divas daļas, intervijā Gundai Vaivodei atzīst muzikoloģe Inese Lūsiņa. 
Šovakar noslēgsies Dziesmu un deju svētki

Šodien noslēdzas Dziesmu un deju svētki un Rīgā notiks vairāki pasākumi un noslēguma koncerts "Kopā augšup", informēja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

Svētku centrālais notikums būs noslēguma koncerts "Kopā augšup", kas plkst.19.30 sāksies Mežapa...

Rinkēvičs šodien tiksies ar piecu valstu pārstāvjiem

Rīgas pilī šodien plkst.15.30 Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiksies ar Igaunijas, Lietuvas, Ukrainas, Polijas un Vācijas parlamentu priekšsēdētājiem.

Sarunā ar Rinkēviču piedalīsies Igaunijas parlamenta priekšsēdētājs Lauri Husars, Lietuvas Seima ...

"Bibliotekārs" Ņikita Efremovs atveido aktieri-slepkavu mikroautobusā "Latvija"

Mākslinieka brālis šobrīd atrodas reanimācijā, bet tētis - cietumā.

Padomju rakstnieka Gromova cienītāju slepenā sekta krīt ekstāzē un izdara briesmīgus noziegumus. Šis ir jaunākā krievu seriāla "Bibliotekārs" sižets, kurā galveno lomu spēlēja Ņikita Ef...



Komentāri