lv
rYMUJCiGjU5KHI8QbtySU4v7PMu4kG8tPNRzcNEb
2016354

Pļavniekos, Brāļu Kaudzīšu ielā, nomainītas norādes uz jaunu nosaukumu

Pļavniekos, Brāļu Kaudzīšu ielā, nomainītas norādes uz jaunu nosaukumu

Publiskās telpas derusifikācija sasniegusi vienu no lielākajiem Rīgas dzīvojamajiem rajoniem.

VS.LV lasītāji dalījās ar fotogrāfijām, kas uzņemtas Pļavnieku mikrorajonā. Viņi liecina, ka tagad Brāļu Kaudzīšu ielas vizuālais tēls atbilst varas iestāžu tiesiskajam lēmumam.

Rīgas dome 2022. gada 14 decembrī ārkārtas sēdē nolēma mainīt Brantkalna, Pikuļa, Staraja Rusas un Keldiša ielas nosaukumus. Detlava Brantkalna iela tika pārdēvēta par Annas Brigaderes ielu.

Ielu sarkanajām līnijām, kas līdz šim bija bez nosaukuma, bet kuru adreses bija piesaistītas Detlava Brantkalna ielai, tika piešķirts Zentas Mauriņas ielas nosaukums.

Valentīna Pikuļa aleja un Valentīna Pikuļa taka tika pārdēvēta par Birutas Baumanes aleju un Birutas Baumanes taku.

Staraja Rusas iela tika piedēvēta par Hugo Celmiņa ielu.

Savukārt Akadēmiķa Mstislava Keldiša iela tika pārdēvēta par Brāļu Kaudzīšu ielu.

Pret ielu pārdēvēšanu aktīvi iestājās frakciju "Saskaņa" un "Latvijas Krievu savienība" deputāti. Galvenie viņu pārmetumi bija pa to, ka šie jautājumi "tikuši izlemti bez plašām diskusijām, neinformējot sabiedrību".

Savukārt koalīcijas pārstāvji uzsvēra, ka ielu nosaukumu maiņa ir turpinājums okupācijas seku novēršanai Latvijā un Rīgā.

Mstislavs Keldišs (1911-1978) bija Rīgā dzimis krievu un poļu izcelsmes padomju matemātiķis, datorzinātnieks, valsts un Kompartijas darbinieks.

Brāļi Kaudzītes (Reinis Kaudzīte (1839–1920) un Matīss Kaudzīte (1848–1926)) bija latviešu rakstnieki un skolotāji. Pirmā latviešu romāna "Mērnieku laiki" autori (1879). Par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas literatūrā brāļi Kaudzītes iekļauti Latvijas kultūras kanonā.

Kaislības ap vidusskolu: Tiesībsarga birojs ir sašutis par Rīgas varas rīcību

Prasības: gada vērtējums latviešu valodā apliecībā par vispārējo pamatizglītību nav zemāks par 5 ballēm un vismaz 35% valsts pārbaudījumos katrā citā priekšmetā.

Bērniem, kuri beiguši pamatskolu, vasarā nemieri tikai sākas. Gan skolēni, gan viņu vecāki ...

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča runa Saeimā 2023. gada 8. jūlijā

Latvijas valsts ārējā un iekšējā drošība nav nodalāmas un jāstiprina ir tās abas, sestdien savā pirmajā runā Saeimā Valsts prezidenta statusā uzsvēra Edgars Rinkēvičs.

Augsti godātais Saeimas priekšsēdētāja kungs!

Godātais Ministru prezidenta kungs!

God...

Rinkēvičs nodod svinīgo solījumu un stājas Valsts prezidenta amatā

Valsts prezidenta amatā ievēlētais Edgars Rinkēvičs sestdien Saeimā deva svinīgo solījumu, kļūstot par septīto Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas.

Rinkēvičs Saeimā deva Valsts prezidenta svinīgo solījumu, kurā teikts: "Es zv...



Komentāri