lv
41QTNERT8LRgYgr0IBCFHUfwdEbNr3ORbGNdvf7p
2006898

Baltijas un Polijas kultūras ministri parakstīs deklarāciju Ukrainas atbalstam

Baltijas un Polijas kultūras ministri parakstīs deklarāciju Ukrainas atbalstam

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku noslēdzošajā dienā, 9.jūlijā, piecu valstu kultūras ministri parakstīs vienotu deklarāciju par Latvijas, Polijas, Lietuvas un Igaunijas atbalstu Ukrainas kultūras mantojuma atjaunošanai, informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Deklarāciju, klātesot UNESCO ģenerāldirektores vietniekam kultūras jautājumos Ernesto Ottonem, Latvijas vārdā parakstīs kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), Ukrainas kultūras un informācijas politikas ministrs Oleksandrs Tkačenko, Polijas premjerministra vietnieks, kultūras un nacionālā mantojuma ministrs Pjotrs Glinskis, Lietuvas kultūras ministrs Simonas Kairis un Igaunijas kultūras ministre Heidī Purga.

Deklarācijas par Polijas un Baltijas valstu atbalstu Ukrainas kultūras mantojuma atjaunošanai parakstīšana 9.jūlijā plkst.16:30 notiks Latvijas Arhitektūras muzejā.

Pirms vienotās deklarācijas parakstīšanas KM rīkos Latvijas, Ukrainas, Polijas, Lietuvas un Igaunijas kultūras ministru augsta līmeņa diskusiju par Ukrainas kultūras mantojuma aizsardzību Krievijas armijas iebrukuma laikā.

UNESCO Latvijas Nacionālā komisija jau ziņojusi, ka 8.jūlijā un 10.jūlijā vizītē Latvijā ieradīsies UNESCO ģenerāldirektores vietnieks kultūras jautājumos, lai klātienē izzinātu Dziesmu un deju svētku tradīciju, kas iekļauta UNESCO Reprezentatīvajā cilvēces nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā, tiekoties ar kultūras ministru, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas prezidentu Puntuli, Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori Signi Pujāti, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktoru Andri Vilku, Latvijas Universitātes Lībiešu institūta direktoru Valtu Ernštreitu un Latvijas Kultūras akadēmijas pētnieci Lolitu Ozoliņu.

Piektdien Latvijā sola pārsvarā sausu laiku. Cik silti būs?

Piektdien Latvijas lielākajā daļā nav gaidāmi nokrišņi un bieži spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Naktī valsts austrumos vietām vēl līs. Piektdienas pēcpusdienā un vakarā īslaicīgs lietus iespējams galvenokārt Vidzemē un Ziemeļlatgalē.

Vējam lēni pūšot ...

Arī Tele2 cer uz izmaiņām mobilo sakaru iepirkumu jomā

Arī SIA "Tele2" cer uz izmaiņām mobilo sakaru iepirkumu jomā, komentējot Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu apturēt VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) konkursu "Mobilo telefonu sarunas un pakalpojumi", pauda SIA "Tele2" sa...

ZZS: Latvijā pārtikas cenas aug dramatiski un pārsniedz citu ES valstu līmeni

Salīdzinot ar citām Eiropas Savienības (ES) valstīm, Latvijā pārtikas cenas augušas straujāk, liecina datu apkopojums, kas rāda arī to, ka vairāki pirmās nepieciešamības produkti Latvijā ir dārgāki kā citviet, norāda Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) pa...



Komentāri