lv
fFxVJFzzfibrNFJDd2EvKLhgxTDra1XowIXbdVsp
2005289

Latvijas kooperatori iegādājās Kazdangas bankrotu, ražošana tiks atjaunota

Latvijas kooperatori iegādājās Kazdangas bankrotu, ražošana tiks atjaunota

Ilgtermiņa mērķis ir veicināt piena produkcijas tirgus attīstību.

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Baltu piens" iegādājusies maksātnespējīgā piena pārstrādes uzņēmuma SIA "Elpa" ražotni Kazdangā.

Kopumā izsolē tika piedāvātas 154 iekārtu pozīcijas un īpašumi Kazdangā un Kazdangas pagastā.

Kompānija "Elpa" reģistrēta 1993.gadā. Pērn pavasarī "Elpa" pārtrauca ražošanu, bet 2022.gada 19.maijā Kurzemes rajona tiesa ierosināja kompānijai "Elpa" tiesiskās aizsardzības procesa lietu, taču šis process 24.augustā tika izbeigts, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu neatbalstīja Maksātnespējas likumā noteiktais kreditoru vairākums. Kurzemes rajona tiesa 2022.gada 29.augustā pasludināja "Elpu" par maksātnespējīgu.

Visticamāk, ka šāda nozīmīga tirgus dalībnieka iegāde var ietekmēt nozari, kas atrodas pastāvīgā krīzē.

Latvijā un Lietuvā piena cena 2023.gada nokritās līdz aptuveni 40 centiem litrā, kamēr Polijā piensaimnieki saņēma gandrīz 60 centus litrā.

Pašreizējā situācija ir izveidojusies lielākoties ārējo tirgu ietekmes rezultātā. Latvijas iekšējais tirgus pārstrādā ne vairāk kā 30% no saražotā piena, turklāt arī iekšējā piena produktu patēriņā dominē importa produkti.

Lauksaimniecības statūtsabiedrību asociācijas valdes priekšsēdētājs Kaspars Melnis norāda, ka Latvijas piena ražotāji ir gatavi gan boikotēt veikalus, gan izliet piena cisternas pie valdības mājas durvīm, lai krīzē nonākusī piena nozare valdībā tiktu sadzirdēta.

Latvija atsaka patvērumu Ukrainas pilsonim, kurš atteicies karot par dzimteni

Latvija tāpat kā citas Eiropas valstis atteikušas patvērumu Ukrainas pilsonim, kurš atteicies karot savā dzimtenē pret Krieviju, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Ukrainas pilsonis pērn augustā ieceļoja Latvijā un lūdza patvērumu. Viņš argum...

Hokeja misija jaunās darbavietās: Balcers izvēlas Šveici, Bļugeram nebijusi situācija Vankūverā
Vieni svētki noēd kumosu no citiem – līdz vasaras saulgriežiem šīgada Latvijas hokeja izlases spēlētāji bija kā uz izķeršanu, bet, kad emociju kamols pēc kāda laika ir norīts, interese sarūk. Tas arī loģiski, jo spēlētājiem jāsāk gatavoties gaidāmajai ...
Bukmeikeri ar 80% varbūtību prognozē, kas būs jaunais Rīgas mērs

Vien retajam, kurš seko plašsaziņas līdzekļos cirkulējošajām ziņām, būs paslīdējis garām fakts, ka Rīgas domē valdošajai koalīcijai ir radušās nopietnas domstarpības par to, kā būtu jānotiek Latvijas galvaspilsētas pārvaldībai, vienlaikus pieņemoties a...



Komentāri