lv
vtjLH6zA5wtGSE030XXacxOcTA96sNBANYZC1QII
2005065

Bukmeikeri ar 80% varbūtību prognozē, kas būs jaunais Rīgas mērs

Bukmeikeri ar 80% varbūtību prognozē, kas būs jaunais Rīgas mērs

Vien retajam, kurš seko plašsaziņas līdzekļos cirkulējošajām ziņām, būs paslīdējis garām fakts, ka Rīgas domē valdošajai koalīcijai ir radušās nopietnas domstarpības par to, kā būtu jānotiek Latvijas galvaspilsētas pārvaldībai, vienlaikus pieņemoties asumā partiju savstarpējām cīņām par politisko ietekmi. Tas rezultējās faktā, ka no Rīgas mēra amata atkāpās līdzšinējais mērs Mārtiņš Staķis (“Progresīvie/Par” frakcijas deputāts).

Tādējādi par Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju kļuvis Vilnis Ķirsis (“Jaunā Vienotība”). Tam gan nebija nepieciešams deputātu balsojums, jo likumdošana paredz, ka šādās situācijās par vietas izpildītāju uz laiku var vienoties mēra vietnieki. Tā kā Rīgā tādu kopā ir trīs, neskaitot Ķirsi, šajā amatā ir arī Linda Ozola (“Kods Rīgai”) un Edvards Ratnieks (“NA/LRA”), tad, tiem savstarpēji vienojoties, tika pieņemts lēmums par Ķirša iecelšanu.

Neskatoties uz to, ka šāds visu domes deputātu balsojums dotu pilnu ainu potenciālajām jauna mēra vēlēšanām domē, “OlyBet” bukmeikeru ieskatā kā galvenais favorīts uz Staķa vieta ieņemšanu tiek minēts Vilnis Ķirsis.

Iespējamība, ka viņš kļūs par jauno domes priekšsēdētāju novērtēta ar 80% jeb koeficientu 1,15. Otrajā vietā prognozēs šobrīd ir Edvards Ratnieks ar 14% jeb koeficientu 6,50. Tikmēr atlikušie divi potenciālie kandidāti - Linda Ozola un Olafs Pulks (“Jaunā Vienotība”) - prognozēs tiek minēti kā mazāk ticami kandidāti - ar koeficientu 30,00.

Trūkst asinis! VADC jūlijā dosies 54 izbraukumos

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) jūlijā dosies 54 izbraukumos, pavēstīja VADC.

"Latvijas slimnīcās nemitīgi atrodas daudzi smagi slimi pacienti, kuriem nepieciešama asinsdonoru palīdzība. Diemžēl nelaimes mēdz notikt visneparedzētākajos brīžos un smaga...

Kazāks: Latvijas ekonomika šogad būs nīkulīga

Šogad Latvijas ekonomika būšot nīkulīga, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Komentējot jautājumu par Latvijas Bankas pārskatīto ekonomiskās izaugsmes prognozi 2023.gadam, Kazāks norādīja, ka ...

Pētījums: Sabiedriskie mediji arvien vairāk veicina interesi par notiekošo Latvijā
Šogad lielāka sabiedrības daļa nekā iepriekš atzīst, ka Latvijas sabiedriskie mediji – Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un portāls LSM.lv – stiprina piederības sajūtu Latvijai, veicina interesi par notiekošo un mudina kritiski domāt, tā liecina jaun...


Komentāri