lv
vColDdOXOC3bQ8gnAqDo4NQlgRXV3kAt5Qwp9PxI
1992209

Atsāks ierobežotu Krievijas pilsoņu vīzu pieteikumu pieņemšanu

Atsāks ierobežotu Krievijas pilsoņu vīzu pieteikumu pieņemšanu

Izvērtējot aktuālo drošības situāciju un pēc konsultācijām ar kaimiņvalstīm un reģionālajiem partneriem, Ārlietu ministrija (ĀM) no rītdienas, 4.jūlija, atsāks ierobežotu Krievijas pilsoņu vīzu pieteikumu pieņemšanu Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs, informēja ĀM.

Turpmāk vīzu pieteikumus varēs iesniegt Latvijas valstspiederīgo ģimenes locekļi, Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas valsts vai Šveices valstspiederīgo ģimenes locekļi, kā arī personas, kuru ieceļošana saistīta ar humāniem apsvērumiem, piemēram, tuvinieku smagas slimības gadījumā vai dalībai bērēs, pastāvot apdraudējumam personas drošībai vai dzīvībai.

Katrs vīzas pieteikums tiks izvērtēts individuāli, un vīzas pieteicējam ar dokumentiem būs jāpierāda atbilstība kādai no minētajām izņēmuma kategorijām.

Krievijas pilsoņu vīzu pieteikumu pieņemšana Latvijas pārstāvniecībās ārvalstīs tika uz laiku pārtraukta, reaģējot uz militāro dumpi Krievijā.

23.jūnijā krievu algotņu bandas "Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Prigožins paziņoja par došanos uz Maskavu, lai gāztu Krievijas militāro vadību. Vagneriešu kolonna sasniedza Krievijas Ļipeckas apgabalu, kas atrodas 420 kilometru attālumā no Maskavas. Baltkrievijas diktatoram Aleksandram Lukašenko uzstājoties kā vidutājam, tika panākta vienošanos par sacelšanās beigām. Prigožins piekrita doties uz Baltkrieviju un vagneriešiem tika piedāvāta iespēja pievienoties Krievijas armijai vai arī doties uz Baltkrieviju.

Mārtiņš Bitāns: Procentu likmes Latvijā – cik ilgi turpināsim mocīties?
Pēc mazāk nekā sešiem mēnešiem apritēs jau apaļi desmit gadi, kopš Latvijā kā savu valūtu lietojam eiro. Pirms lata nomaiņas ar eiro diskusijās par ieguvumiem un zaudējumiem Latvijas ekonomikai kā galvenie ieguvumi no kopējās Eiropas valūtas visbiežāk ...
Šovs «Tēta nedienas» meklē jaunus dalībniekus

Skatītāju iemīļotais šovs "Tēta nedienas" gatavs jau atkal izaicināt Latvijas ģimenes mainīties lomām. Kamēr mamma baudīs sen pelnītu atpūtu, tētis saimniekos mājās. Ja tētis tiks galā ar trauku mazgāšanu, vakariņu gatavošanu, bižu pīšanu un citiem dar...

JV, NA/LRA un KR bez "Par/Progresīvie" balsīm var nepietikt atbalsta jaunas koalīcijas izveidei
Līdzšinējie Rīgas domes koalīcijas partneriem "Jaunajai vienotībai" (JV), "Nacionālajai apvienībai/Latvijas Reģionu apvienībai" (NA/LRA) un "Kods Rīgai" (KR), kas ir uzņēmušies iniciatīvu veidot jaunu valdošo koalīciju, bez vismaz daļas frakcijas "...


Komentāri