lv
xcWnbUs2rUNkscFFzfoy7b2gBhx7NCi0hi4Zm8MG
1990216

Skolnieki lieliski pārstāvējuši Latviju - piecas medaļas Baltijas olimpiāde

Skolnieki lieliski pārstāvējuši Latviju - piecas medaļas Baltijas olimpiāde

Latvijas skolnieki Baltijas ģeogrāfijas olimpiādē ieguva divas zelta, vienu sudraba un divas bronzas medaļas, informēja Valsts izglītības satura centrs.

Zelta medaļas guva Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskolas 11.klases skolēns Rūdis Freipičs un Āgenskalna Valsts ģimnāzijas 11.klases skolēns Rihards Daugavvanags-Vanags.

Starp sudraba medaļas laureātiem iekļuva Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas skolēns Linards Lūsis, bet bronzas medaļas mājās pārveda Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas skolēns Eduards Robežnieks un RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēns Jānis Liepiņš.

Latvijas izlasi pārstāvēja arī Gusts Upmanis no Tukuma E.Birznieka-Upīša 1.pamatskolas, Renārs Vanags no Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas, Gatis Zlojs no Siguldas Valsts ģimnāzijas, Matīss Rubenis no Jelgavas Valsts ģimnāzijas un Emīls Rabuško no Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas.

Ikgadējā Baltijas ģeogrāfijas olimpiādē no 26. līdz 30.jūnijam 34 skolēni no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas sacentās vairāk nekā 200 jautājumu maratonā.

Šogad olimpiāde sākās Valkā, kur tika veikti olimpiādes praktiskie darbi, bet medaļu pasniegšana norisinājās Tartu, Igaunijā.

Slaidiņš izstāsta, kas Ukrainai nepieciešams straujākam pretuzbrukumam

Straujākam Ukrainas pretuzbrukumam nepieciešami rietumvalstu lidaparāti un tālās darbības raķetes, taču jebkurā gadījumā turpmākajā karadarbībā jābūt pacietīgiem, atzina Latvijas Zemessardzes štāba virsnieks, majors Jānis Slaidiņš.

Slaidiņš atsaucās uz ...

Drošība jūrā: kā veidojas bīstamās pārrāvuma straumes
Gluži kā spēcīga upe, kas plūst prom no krasta un iekšā jūrā – tā dēvētās pārrāvuma straumes var izveidoties arī Baltijas jūras piekrastes ūdeņos. Sestdien Latvijā noslīka pieci cilvēki. Četri no tiem tieši jūrā, un glābēji, brīdinot par riskiem, aicin...
ASV basketbola izlases sastāvs nokomplektēts Pasaules kausam

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizsargs Džošs Hārts kļuvis par pēdējo ASV vīriešu basketbola izlases spēlētāju 2023.gada Pasaules kausa finālturnīram, vēsta ESPN.

ASV izlase vēl nav oficiāli paziņojusi sastāvu Pasaules kausam, taču līdz ar Hār...



Komentāri