lv
UNFWJjXBgHdmSz8Y8jdoWaMUTt2j9WmCTKsCh4ZL
1990208

Drošība jūrā: kā veidojas bīstamās pārrāvuma straumes

Drošība jūrā: kā veidojas bīstamās pārrāvuma straumes
Gluži kā spēcīga upe, kas plūst prom no krasta un iekšā jūrā – tā dēvētās pārrāvuma straumes var izveidoties arī Baltijas jūras piekrastes ūdeņos. Sestdien Latvijā noslīka pieci cilvēki. Četri no tiem tieši jūrā, un glābēji, brīdinot par riskiem, aicināja rēķināties arī ar spēcīgām straumēm, kas peldētāju nemanāmi var ieraut dziļāk jūrā. Viens no šādiem straumju veidiem ir arī tā dēvētās pārrāvuma straumes. Kas tās tādas, kā tās veidojas un cik bīstamas, to "Delfi" prasīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datu analītiķim Viesturam Zandersonam.
ASV basketbola izlases sastāvs nokomplektēts Pasaules kausam

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizsargs Džošs Hārts kļuvis par pēdējo ASV vīriešu basketbola izlases spēlētāju 2023.gada Pasaules kausa finālturnīram, vēsta ESPN.

ASV izlase vēl nav oficiāli paziņojusi sastāvu Pasaules kausam, taču līdz ar Hār...

Piecās dienās noslīkst 11 cilvēki. Aicina steidzīgi rīkoties

Šogad no ūdenstilpēm Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izcēlis jau 70 bojāgājušos, 26 no tiem peldsezonā, kas sākās 15.maijā.

Laikā no 28.jūnija līdz 2.jūlijam noslīkuši 11 cilvēki, no tiem šoreiz lielākā daļa jūrā. Aizvadītajās dienās pastipri...

Pēc Rīgas mēra lēmuma atkāpties domē izskan gatavība veidot jaunu koalīciju
Trīs no līdzšinējiem četriem Rīgas domes koalīcijas partneriem "Jaunā Vienotība" (JV), "Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība" (NA/LRA) un bloks "Kods Rīgai" (KR) gatavi uzņemties iniciatīvu sarunām par jaunas koalīcijas veidošanu. Tā pirmdien...


Komentāri