lv
IE7iFD1EnQY8LcbF6cKrP5NrJncO4q03bBKq565F
19896

Rīgā no nākamā gada plānots ieviest tūrisma nodevu

Rīgā no nākamā gada plānots ieviest tūrisma nodevu
No 2023. gada janvāra Rīgā, līdzīgi kā daudzviet Eiropā un pasaulē, plānots ieviest tā dēvēto tūrisma nodevu - visām tūristu mītnēm par viesu izmitināšanu būs jāmaksā nodeva viena eiro apmērā par katra ciemiņa nakšņošanas dienu, bet ne vairāk kā desmit eiro, ja viesis galvaspilsētā uzturas ilgāk, informēja pašvaldībā. Nodevas ieviešana akceptēta Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja, bet galīgais lēmums vēl jāpieņem domes sēdē.
Tiesa: Aizliegums ieslodzītajiem piedalīties pašvaldību vēlēšanās neatbilst Satversmei
Satversmes tiesa (ST) par neatbilstošu valsts pamatlikumam jeb Satversmei atzinusi normu, kas liedz personām, kuras izcieš brīvības atņemšanas sodu, piedalīties pašvaldību vēlēšanās, informēja ST.
Topošās koalīcijas partijas paraksta sadarbības memorandu

Topošās koalīcijas partneri "Jaunā vienotība" (JV), "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) ceturtdien JV birojā, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12-3, parakstījuši sadarbības memorandu.

"Turpināsim darbu," pēc dokumenta parakstīšanas ...

Gaismas trūkums tumšajā gadalaikā, ko darīt? Jautājam speciālistam

Rudens ir tas gadalaiks, kad man pietrūkst gaismas. Mana sieva ir neapmierināta, ka visas spuldzes mūsu mājā ir visgaišākās un rudenī tās tiek ieslēgtas visā dzīvoklī. Protams, saprotu, ka ne visiem vajag gaismu tādā koncentrācijā kā man, bet gaišā tel...



Komentāri