lv
sGhUU9OGfu8NbcLPVABs75MYv0d3lyDEbiu3NB1M
1988606

Dziesmu un deju svētku atklāšanas koncertu apmeklējuši 22 000 svētku dalībnieku

Dziesmu un deju svētku atklāšanas koncertu apmeklējuši 22 000 svētku dalībnieku

Svētdien pie "Arēnas Rīga" notikušo Dziesmu un deju svētku atklāšanas koncertu apmeklējuši 22 284 svētku dalībnieku, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Ertmane.

Koncerts svētdien sākās plkst.21. Kā iepriekš vēstīts, tas bija paredzēts tikai svētku dalībniekiem.

Dziesmusvētku atklāšanas koncertā uzstājās Intars Busulis, Marina Rebeka, Egils Siliņš, Jānis Šipkevics, Aija Andrejeva, muzikālā apvienība "Tautumeitas", kā arī citi solisti un grupas.

Jau ziņots, ka svētdien Rīgā notika Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens "Novadu dižošanās", kurā piedalījās aptuveni 45 000 svētku dalībnieku no 1800 dažādiem kolektīviem.

Dziesmu un deju svētku 150 jubilejas gadā gājienā pirmo reizi kopā satikās dalībnieki no jaunizveidotajiem Latvijas novadiem. Gājienā bija pārstāvēta Kurzeme, Zemgale, Vidzeme, Sēlija un Latgale.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki, kas šogad notiek Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubilejas zīmē, pieskandinās Rīgu līdz 9.jūlijam.

Pirmdien pūtīs spēcīgs vējš un īslaicīgi līs

Pirmdien Latvijā dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15-20 metriem sekundē, vietām - galvenokārt Kurzemē - gaidāmas brāzmas līdz 21-24 metriem sekundē, brīdina sinoptiķi.

Pašas stiprākās brāzmas prognozētas saistībā ar lietusgāzēm, vietām ie...

Staķis nolēmis atkāpties no Rīgas mēra amata

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) nolēmis atkāpties no amata, teikts viņa šodien izplatītajā paziņojumā.

Šo lēmumu izraisīja nesaskaņas un šķelšanās koalīcijā saistībā ar iespējamo pārkāpumu izmeklēšanu Rīgas domes Satiksmes departamentā.

K...

Latvijas vīrieši spermas kvalitāti var uzlabot pavisam vienkārši (VIDEO)

Mēs labi zinām visus nepieciešamos produktus, tikai tie ir pareizi jālieto.

Pierasts domāt, ka gatavošanās grūtniecībai ir tikai sievietes atbildība. Tomēr veselīgai bērna attīstībai tikpat būtiski, ka arī topošais tētis sagatavo savu ķermeni šim notiku...



Komentāri