lv
3ZB4affn5BuQUTc5sRwkcUsZ6vGDHJ3cBHngIZcR
1985549

Latvijas U-18 basketbolistes aizvada otro spēli Eiropas čempionātā

Latvijas U-18 basketbolistes aizvada otro spēli Eiropas čempionātā

Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlase šodien Eiropas U-18 čempionāta otrajā spēlē tiksies ar vienaudzēm no Izraēlas.

C apakšgrupas spēle Turcijas pilsētā Konjā sāksies plkst.14 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) "YouTube" kanālam.

Sestdien pirmajā mačā Latvijas izlase ar rezultātu 50:78 zaudēja Spānijai, bet Izraēla ar 47:66 atzina Serbijas pārākumu.

Pirmdien latvietes spēkosies ar Serbijas basketbolistēm. Savukārt astotdaļfinālā, kas paredzēts 5.jūlijā, Latvija cīnīsies ar kādu no D grupas komandām (Čehija, Slovēnija, Somija, Vācija).

Astotdaļfinālu uzvarētājas iekļūs ceturtdaļfinālā, kamēr pārējās komandas turpinās cīņu par devīto pozīciju. Pēdējo trīs vietu ieguvējas nākamsezon spēlēs B divīzijā.

Lielākā daļa spēlētāju sezonas gaitā spēlējušas Baltijas Sieviešu basketbola līgā un Latvijas Sieviešu basketbola līgā, bet Krista Lukašēvica pagājušajā sezonā iejutās Spānijas junioru līgā. Pērn četras spēlētājas jau piedalījās Eiropas U-18 čempionātā, palīdzot izcīnīt devīto vietu, bet piecas basketbolistes no šī sastāva varēs pārstāvēt U-18 valstsvienību arī nākamgad.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, latvietes Baltijas kausā ar 72:76 zaudēja Igaunijai un ar 65:48 uzvarēja Lietuvu, bet pārbaudes turnīrā Francijā piekāpās mājiniecēm ar 48:74 un beļģietēm ar 62:95, kā arī vēlreiz pārspēja lietuvietes (79:71).

Izlases galvenajam trenerim Rūdolfam Rozītim palīdz trenere Ingūna Markūne un fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens.

Eiropas čempionāts Turcijā norisināsies līdz 9.jūlijam.

Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Aleksandra Stepanova, Elīna Briede, Tīna Grausa, Amanda Baumgarte, Madara Ķilpe (visas - RBJSS "Rīdzene"), Žozefīne Sīpoliņa (Jūrmalas sporta skola), Estere Petrus, Kate Kondratjeva, Krista Kristiāna Lukašēvica,(visas - BJBS "Rīga"), Madara Šmite, Sanija Brikmane, Adelīna Urtāne (visas - Liepājas SSS).

Ekonomiskā recesija - vairums Latvijas uzņēmumu ir ieslēguši izdzīvošanas režīmu

Latvijā 42% uzņēmēju šogad plāno fokusēties uz biznesa izaugsmi, pavēstīja kredītu pārvaldības uzņēmuma "Intrum" pārstāvji, atsaucoties uz kompānijas veiktās aptaujas datiem.

Vienlaikus kompānijā norāda, ka Igaunijā 43% uzņēmēju šogad plāno fokusēties u...

Fevrs otro nedēļu pēc kārtas uzvar MXGP posmā Indonēzijā

Francijas motosportists Romēns Fevrs svētdien Indonēzijā izcīnīja pirmo vietu pasaules čempionāta 11.posmā MXGP klasē.

Fevrs pirmajā braucienā bija otrais, bet otrajā bija ātrākais un ar kopā sakrātiem 47 punktiem ieņēma pirmo vietu sezonas 11. posmā. A...

Dienvidkorejas jaunietis: Obligātais dienests mūsu valstīm nozīmē gatavību aizstāvēties pret naidīgo kaimiņu
Ja ir armija un esat apmācīti, tad esat gatavi aizstāvēties neatkarīgi no tā, kurš nāks. Tā Latvijas Televīzijai Dienvidkorejā teica jaunietis, kurš vairāku gadus studējis Latvijā, bet atgriezās dzimtenē, lai izietu obligāto militāro dienestu.


Komentāri