lv
SbIf97y27Eww0KykIXGLLg5O97LmejLroAOT9FsR
1985540

Ekonomiskā recesija - vairums Latvijas uzņēmumu ir ieslēguši izdzīvošanas režīmu

Ekonomiskā recesija - vairums Latvijas uzņēmumu ir ieslēguši izdzīvošanas režīmu

Latvijā 42% uzņēmēju šogad plāno fokusēties uz biznesa izaugsmi, pavēstīja kredītu pārvaldības uzņēmuma "Intrum" pārstāvji, atsaucoties uz kompānijas veiktās aptaujas datiem.

Vienlaikus kompānijā norāda, ka Igaunijā 43% uzņēmēju šogad plāno fokusēties uz biznesa izaugsmi, Lietuvā - 46%, bet Eiropā vidēji - 51%.

Aptaujā arī secināts, ka 81% Latvijas uzņēmumu sagaida, ka līdz gada beigām saskarsies ar darbinieku prasībām palielināt atalgojumu.

"Ekonomiskās recesijas laikā vairums Latvijas uzņēmumu ir ieslēguši "izdzīvošanas režīmu", lai veiksmīgāk pārdzīvotu inflācijas un augsto procentu likmju radītos izaicinājumus. Lai gan daudziem šāda stratēģija ir vienīgais loģiskais risinājums pašreizējā situācijā, tam, protams, būs arī sava ēnas puse," norāda "Intrum" ģenerāldirektore Baltijā Ilva Valeika.

Viņa atzīmē, ka maksājumu kavējumi un finansiālais spiediens daudziem uzņēmējiem liks pārplānot vai atlikt investīcijas uzņēmuma izaugsmē un paplašināšanā, tādējādi bremzējot arī Latvijas uzņēmējdarbības vides attīstību kopumā.

Eiropas maksājumu ziņojums ir balstīts uz pētījumu, kuru 29 Eiropas valstīs no 2022.gada 28.novembra līdz 2023.gada 4.martam veica starptautiska pētījumu kompānija "Longitude", apkopojot iegūtos datus no vairāk nekā 10 000 uzņēmumu, kas pārstāv 15 nozares, lai gūtu priekšstatu par Eiropas uzņēmumu aktuālo situāciju attiecībā uz maksājumu procesiem un to finansiālo stāvokli. Respondenti bija finanšu direktori vai citas personas ar finanšu zināšanām par uzņēmumu, kurā viņi strādā, un uzņēmumi tika atlasīti nejauši no B2B datu bāzes.

Fevrs otro nedēļu pēc kārtas uzvar MXGP posmā Indonēzijā

Francijas motosportists Romēns Fevrs svētdien Indonēzijā izcīnīja pirmo vietu pasaules čempionāta 11.posmā MXGP klasē.

Fevrs pirmajā braucienā bija otrais, bet otrajā bija ātrākais un ar kopā sakrātiem 47 punktiem ieņēma pirmo vietu sezonas 11. posmā. A...

Dienvidkorejas jaunietis: Obligātais dienests mūsu valstīm nozīmē gatavību aizstāvēties pret naidīgo kaimiņu
Ja ir armija un esat apmācīti, tad esat gatavi aizstāvēties neatkarīgi no tā, kurš nāks. Tā Latvijas Televīzijai Dienvidkorejā teica jaunietis, kurš vairāku gadus studējis Latvijā, bet atgriezās dzimtenē, lai izietu obligāto militāro dienestu.
Timma parāda fantastisku sniegumu Big3 līgā (+VIDEO)

Latvijas basketbolists Jānis Timma sestdien profesionālajā strītbola līgā "Big3" izcēlās 21 punktu un piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas.

Dalasā notikušā sabraukuma mačā Timmas pārstāvētā "Aliens" ar rezultātu 43:51 zaudēja "Ghost Ballers" komandai.

T...



Komentāri