lv
W00ikKDdklBsYwa256aV91QSdBq91bk2zGCmtKWC
1969310

Levits apbalvo skaļo derusifikatori Langu, bet Šlesers par viņu ziņo iestādēm

Levits apbalvo skaļo derusifikatori Langu, bet Šlesers par viņu ziņo iestādēm

Valsts prezidents Egils Levits piešķīris dzejniecei Liānai Langai Valsts prezidenta plaketi, liecina Valsts prezidenta kancelejas paziņojums.

Plakete Langai piešķirta par "Latvijas kā nacionālas valsts un latviešu valodas kā publiskās saziņas valodas veicināšanu, par cīņu pret padomju un cariskās Krievijas koloniālisma seku izpausmēm un par pilsonisku drosmi un aktivitāti".

Tikmēr partijas "Latvija pirmajā vietā" priekšsēdētājs Ainārs Šlesers ir nosūtījis vēstuli Ģenerālprokuroram, Satversmes aizsardzības biroja direktoram un Valsts drošības dienesta priekšniekam, kurā lūdz izvērtēt Langas (īstajā uzvārdā - Bokšas) aktivitātes publiskajā telpā, jo uzskata, ka sociālajos tīklos aktīvā Langa varētu būt pārkāpusi Krimināllikuma 78.pantu par nacionālā un etniskā naida izraisīšanu.

Viņa "mērķtiecīgi kultivējot naidu pret tiem mazākumtautību pilsoņiem, kuru sarunvaloda ir krievu", turklāt esot jānoskaidro, vai "Bokšas aktivitātes nav citu - Latvijai nedraudzīgu valstu, un īpaši jau Krievijas Federācijas, atbalstītas un vadītas".

Valsts prezidenta plakete ir māksliniecisks dārgmetāla izstrādājums ar dārgmetālā atveidotu prezidenta parakstu.

Plaketi pēc savas iniciatīvas piešķir Valsts prezidents fiziskai vai juridiskai personai prezidenta vizīšu, apmeklējumu un tikšanos laikā, kā arī prezidentam uzņemot ārvalstu delegācijas vai atsevišķas personas.

IZM noliedz, ka finansējuma pārdale veselībai varētu ietekmēt zinātnes nozari

Finansējuma pārdale no IIzglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžeta veselības aprūpei ir vienreizēja, un tā neietekmēs ilgtermiņa attieksmi pret zinātni un augstāko izglītību kā tautsaimniecības izaugsmes priekšnoteikumu, šādu nostāju pauda IZM.

Ve...

Rīgā notiks genocīdā cietušo ebreju piemiņas pasākumu Dzīvo gājiens

Nākamajā nedēļā, 4.jūlijā, Rīgā notiks genocīdā cietušo ebreju piemiņas pasākumu "Dzīvo gājiens", ko organizē biedrība "Šamir" un Rīgas geto un Latvijas holokausta muzejs.

Kā informēja pasākuma pārstāvji, gājienā aicināts piedalīties ikviens, kurš vēla...

Patlaban neesot novērojama pastiprināta vīzu pieteicēju interese no Krievijas

Patlaban nav novērojama pastiprināta vīzu pieteicēju interese no Krievijas, aģentūrai LETA norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

ĀM preses sekretāre skaidroja, ka patlaban Krievijas pilsoņu ieceļošana Latvijā, šķērsojot tās ār...



Komentāri