lv
JdbgoQQNxpRlonvOXkkkxDHFEquKwn1nizbbF6go
1965945

Smiltēns: Nepieciešama skaidra ceļa karte enerģētiskās neatkarības stiprināšanā

Smiltēns: Nepieciešama skaidra ceļa karte enerģētiskās neatkarības stiprināšanā

Nepieciešama skaidra ceļa karte enerģētiskās neatkarības stiprināšanā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS), kurš šodien tikās ar Dānijas vēstnieku Latvijā Flemmingu Stenderu.

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, Smiltēns arīdzan norādīja, ka patlaban ir neskaidri laiki, tāpēc ciešai sadarbībai aizsardzībā var būt izšķiroša nozīme.

Saeimas priekšsēdētājs pateicās Dānijai par lēmumu atjaunot tās militāro klātbūtni Latvijā, un vēstnieks apliecināja Dānijas ciešo apņemšanos stiprināt Baltijas valstu aizsardzību.

Smiltēns un Stenders pārsprieda arī investīciju piesaistes paplašināšanas iespējas, lai stiprinātu valstu ekonomiku, un izaicinājumus, ar kuriem saskaras investori Latvijā. Tāpat pārrunāta tika sadarbība izglītības jomā un Latvijas studentu interese par mācībām Dānijā.

Vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē, un Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja Stendera personīgo ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā.

Duda: Vagner Baltkrievijā var radīt draudus Polijai, Lietuvai un Latvijai

Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" karotāju atrašanās Baltkrievijā var radīt potenciālus draudus reģiona valstīm, vizītes gaitā Kijivā trešdien sacīja Polijas prezidents Andžejs Duda.

"Mums šodien ir grūti izslēgt varbūtību, ka grupējuma "Vagner" a...

Nosaukti Rinkēviča padomnieki zinātnes un ekonomikas jautājumos

Jaunievēlētā Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča ārštata padomnieks zinātnes jautājumos būs profesors Toms Torims, savukārt padomniece ekonomikas jautājumos būs Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā ekonomikas padomniece Irēna Emīlia Švilpe.

Mik...

Publicēts Latvijas izlases pieteikums Pasaules kausam - ir pārsteigumi

Latvijas vīriešu valstsvienības vadītāji izraudzījušies 24 spēlētājus, kuri iekļauti Latvijas valstsvienības sākotnējā pieteikumā 2023.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram un viņu vidū ir arī smagus savainojumus ārstējošie Rihards Lomažs un Jānis ...



Komentāri