lv
0dihWGMfxBOMfihGuJxhr5UJ2EwEvVqSXyhfq5X7
1965943

Nosaukti Rinkēviča padomnieki zinātnes un ekonomikas jautājumos

Nosaukti Rinkēviča padomnieki zinātnes un ekonomikas jautājumos

Jaunievēlētā Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča ārštata padomnieks zinātnes jautājumos būs profesors Toms Torims, savukārt padomniece ekonomikas jautājumos būs Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā ekonomikas padomniece Irēna Emīlia Švilpe.

Mikroblogošanas vietē "Twitter" Rinkēvičs pateicies Torimam, kurš pildīja ārlietu ministra padomnieka pienākumus. Tāpat jaunievēlētais Valsts prezidents paudis gandarījumu, ka sadarbība turpināsies jaunā veidolā.

Savukārt, rakstot par Švilpi, Rinkēvičs atzīmēja, ka viņas pieredze darbā Latvijas Bankā, Finanšu ministrijā un EK pārstāvniecības Latvijā ekonomikas padomnieces amatā būs labs ieguldījums Rīgas pils darbā.

Torims ir inženierzinātņu doktors, Rīgas Tehniskās universitātes Mašīnzinību transporta un aeronautikas fakultātes Mašīnbūves un mehatronikas katedras profesors.

Tāpat viņš ir zinātniskais līdzstrādnieks Eiropas Kodolpētniecības aģentūrā, Latvijas pārstāvis Eiropas Kodolpētniecības aģentūrā. Torima zinātnisko pētījumu tematika aptver ražošanas tehnoloģijas, daļiņu paātrinātāju pielietojumus industrijā. 2021.gadā viņam piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis.

Švilpe ieguvusi maģistra grādu Latvijas Universitātē, pildījusi vecākās ekspertes pienākumus Finanšu ministrijā, kā arī bijusi ekonomiste Latvijas Bankā.

Kā ziņots, Rinkēviču 31.maijā Saeima ievēlēja par Valsts prezidentu. Amatā viņš stāsies 8.jūlijā.

Publicēts Latvijas izlases pieteikums Pasaules kausam - ir pārsteigumi

Latvijas vīriešu valstsvienības vadītāji izraudzījušies 24 spēlētājus, kuri iekļauti Latvijas valstsvienības sākotnējā pieteikumā 2023.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram un viņu vidū ir arī smagus savainojumus ārstējošie Rihards Lomažs un Jānis ...

Ostapenko turpina uzvaras sēriju un iekļūst Īstbornas ceturtdaļfinālā (+VIDEO)

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien sasniedza Īstbornas "WTA 500" turnīra ceturtdaļfinālu.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 17.vietu, astotdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja britu tenisisti Herietu Dārtu (WTA 142.).

Cetur...

Ņenaševa: Skolu tīkla sakārtošana ir līdzeklis, lai mazinātu nevienlīdzību

Skolu tīkla sakārtošana ir līdzeklis, lai mazinātu nevienlīdzību, pēc "Jaunās vienotības" (JV) iniciētās tikšanās par izglītību žurnālistiem norādīja "Progresīvo" pārstāve un Saeimas deputāte Antoņina Ņenaševa.

Viņa norādīja, ka "Progresīvo", Zaļo un z...



Komentāri