lv
teq3NdwLSoNXpKqrUTTlgGOpPQUofyQFOzHuU8iO
196469

Dabasgāzes glabātuves Vācijā pilnībā piepildītas

Dabasgāzes glabātuves Vācijā pilnībā piepildītas

Vācija otrdien paziņoja, ka tās dabasgāzes glabātuves tagad ir pilnībā piepildītas, pateicoties neraksturīgi siltajiem laikapstākļiem un valdības pūliņiem.

"Kopējais gāzes krājumu apjoms Vācijā šobrīd ir 100% apmērā," norāda Vācijas Federālā tīklu aģentūra "Bundesnetzagentur".

Vācijas valdība sākotnēji bija paredzējusi līdz novembrim sasniegt gāzes krājumu apjomu 95% apmērā, taču šis mērķis jau tika sasniegts oktobra vidū.

Dabasgāzes glabātuvju piepildīšanu veicinājuši valdības pūliņi atrast alternatīvas piegādes, jo sevišķi ar sašķidrinātās dabasgāzes importu no tādām valstīm kā Norvēģijas un ASV.

Arī uzņēmumi un patērētāji uzklausījuši valdības aicinājumus samazināt patēriņu, taču to atviegloja siltais rudens, kas aizkavēja apkures sezonas sākšanu.

Kijivā krievu raķešu apšaudē pagaidām piefiksēts 1 mirušais civiliedzīvotājs

Krievijas masīvā raķešu trieciena rezultātā Kijivas Pečerskas rajonā otrdien cietušas divas dzīvojamās mājas, uz kurām uzkritušas notriekto krievu raķešu atlūzas, pavēstījis Ukrainas Ārkārtējo situāciju dienesta (GSČS) Kijivas nodaļas preses sekretārs....

Polijā nokritušas divas Krievijas raķetes, nogalinot divus cilvēkus. Teksta tiešraide
Otrdienas pēcpusdienā Polijas ciematā Pševoduvā (Przewodów), kas atrodas pie robežas ar Ukrainu, noticis sprādziens, kurā bojā gājuši divi cilvēki, vēsta poļu mediji. Portāls "Delfi" piedāvā sekot visām aktualitātēm teksta tiešraidē.
«Zemgale/LLU» hokejisti Somijas līgā pagarinājumā zaudē Turku komandai
Latvijas čempionvienība hokejā "Zemgale"/LLU otrdien Somijas pēc spēka otrās līgas - "Mestis" - regulārā čempionāta spēlē viesos ar rezultātu 2:3 papildlaikā zaudēja Artūra Andžāna pārstāvētajai Turku TUTO komandai.


Komentāri