lv
GXqoEh9zXJE4bsFcqbNno6F6vGYi02Ew2vtLAOL1
1953548

Militārpersona prognozē: Vagner pievienosies Krievijas armijai

Militārpersona prognozē: Vagner pievienosies Krievijas armijai

Algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins savu lomu ir nospēlējis un aktīvs vairs nebūs, šādu viedokli TV3 pauda Latvijas Zemessardzes štāba virsnieks, majors Jānis Slaidiņš.

Majora skatījumā, arī "Vagner" kaujinieki nevis dosies līdz ar Prigožinu, bet pamatā tiks iekļauti Krievijas armijas sastāvā. Scenāriju, ka "Vagner" tagad varētu uzbrukt Ukrainai no Baltkrievijas teritorijas, eksperts vērtēja kā mazticamu.

Prigožins aizvadītajā nedēļas nogalē rīkoja militāru dumpi, kas brīžiem tika vērtēts pat kā varas gāšanas mēģinājums Krievijā, tomēr beidzās bez lieliem satricinājumiem, kaujiniekiem atstājot ieņemtās pilsētas, bet grupējuma vadītājam doties "trimdā" uz Baltkrieviju.

Pēc Slaidiņa vārdiem, to, kas stāvēja aiz šī "cietumnieka gājiena", tik ātri neuzzināsim. Viņaprāt, Prigožinam padomā bijuši divi uzdevumi: minimālais - saglabāt savu militāro kompāniju "Vagner", bet maksimālais - aiziet līdz Maskavai un paņemt varu. Iespējams, viņš cerējis, ka dumpim pievienosies lielāks skaits citu Krievijas militāro spēku, taču tas nav noticis.

Slaidiņš atzina, ka Prigožins ir kļuvis gana populārs sabiedrībā, jo runā daudz ko tādu, kas Krievijas iedzīvotājiem patīk, piemēram, par korupcijas apkarošanu.

Kopumā notikušais Krievijas režīma līderim Vladimiram Putinam bija gana liels trieciens, vērtēja Slaidiņš, pieļaujot, ka iespējamas pārmaiņas bruņoto spēku vadībā.

Neskaidrība ap Justīnes nonāvēšanu: Tēva un pamātes liecībās ir pretrunas

Rogovkas meitenes nonāvēšanas lietā abu aizturēto - tēva un pamātes - liecībās ir pretrunas, šorīt TV3 pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Ruks uzsvēra, ka sīkāku informāciju joprojām sniegt nevar, tostarp par slepkavības motīviem un ...

Vasaras karstumā neaizmirsti par sevi: viedpulkstenis veselības uzraudzībai
Līdzšinējās laikapstākļu prognozes rāda, ka arī šogad Latvijas platuma grādos nevarēsim sūdzēties par siltuma trūkumu. Taču par spīti vasarīgajiem laikapstākļiem, kas ir perfekti piemēroti atvaļinājuma sezonai, paaugstināta gaisa temperatūra un zemais ...
Astanā latvieši un igauņi Jāņus nosvin kopā
Jāņus ielīgoja arī Kazahstānas galvaspilsētā Astanā, kur tos kopīgi rīkoja Latvijas un Igaunijas vēstniecība. Uzaicināti bija gan tur dzīvojošie tautieši, gan liels skaits citu valstu vēstnieku un diplomātu, bet sanākušos priecēja no Igaunijas atbrauci...


Komentāri