lv
HQ3FwDUjHdbM9R6wf3hktABiBKPgGdtEzs49LPw4
1947901

Latvijas sportisti Eiropas spēlēs lūkos vēl papildināt savu medaļu krājumu

Latvijas sportisti Eiropas spēlēs lūkos vēl papildināt savu medaļu krājumu

Šodien Eiropas spēlēs Krakovā un Mazpolijā Latvijas sportisti startēs sešos sporta veidos, vairākos no tiem ar izredzēm izcīnīt medaļas.

Sacensību tiešraides vērojamas tīmekļa vietnē "Europeangames.tv".

No plkst.10 pēc Latvijas laika kvalifikāciju turpinās stenda šāvēji apaļajā stendā. Pēc trīs kvalifikācijas kārtām Dainis Upelnieks ar maksimāli iespējamajiem 75 punktiem dala pirmo vietu, bet Anda Lita Vāvere ir 21.vietā.

Fināls sievietēm paredzēts no plkst.16.45, bet vīriešiem - no plkst.18.45.

Tāpat no plkst.10 sacensības sāks taekvondo cīkstone Jolanta Tarvida, kura cīnīsies svara kategorijā līdz 62 kilogramiem. Tarvida izsēta ar devīto numuru un pirmajā kārtā cīnīsies ar serbieti Nadu Savkoviču (8.), bet jau nākamajā fāzē jeb ceturtdaļfinālā iespējama tikšanās ar sacensību favorīti - pasaules čempioni Sāru Šāri no Beļģijas.

Savukārt no plkst.10.15 kvalifikāciju sāks šāvēja Agate Rašmane, kura startēs sacensībās šaušanā 25 metru distancē ar mazkalibra pistoli. Svētdien būs šaušana uz precizitāti, bet pirmdien - uz ātrumu un pēc tam arī fināls.

Apmēram plkst.15 pirmās kārtas cīņu aizvadīs bokseris Mārtiņš Blūmentāls, kuram sacensībās svara kategorijā līdz 71 kilogramam pirmais pretinieks būs Eskerhans Madijevs no Gruzijas.

Plkst.15.15 kalnu riteņbraukšanas (MTB) krosā uz starta izies Mārtiņš Blūms un Oskars Muižnieks. No šo sacensību dalībniekiem pēc UCI ranga Blūms ir septītais.

Plkst.18 sporta kāpšanas boulderinga disciplīnā finālu sāks Edvards Gruzītis, kurš kvalifikācijā bija otrais un par godalgām cīnīsies ar vēl pieciem atlētiem.

Iespēja neklātienē nodrošināt Eiropas spēļu medaļu ir arī šķēpmetējai Līnai Mūzei, kura Eiropas komandu čempionātā pēc otrās un trešās divīzijas sacensībām ir pirmā ar rezultātu 62,38 metri. Svētdien sacensības aizvadīs pirmās divīzijas sportistes.

Latvijas delegācijai līdzšinējās sacensībās izdevies izcīnīt zelta medaļas 3x3 basketbolā, kur par čempioniem tika kronēti Francis Lācis, Kristaps Gludītis, Zigmārs Raimo un Kārlis Apsītis, un vieglatlētikā, kur ātrākā 5000 metru skrējienā bija Agate Caune, kā arī bronzu smaiļošanā 200 metru sprintā guva Roberts Akmens.

Eiropas trešajās spēlēs Latviju pārstāv 96 sportisti 17 sporta veidos.

Sacensības no 21.jūnija līdz 2.jūlijam notiek Krakovā un citās Mazpolijas vojevodistes pilsētās.

Eiropas spēles notiek reizi četros gados. Pirmās spēles notika 2015.gadā Baku, bet otrās - 2019.gadā Minskā.

Eiropas basketbola čempionāta finālā spānietes cīnās par savu piekto titulu

Šodien Ļubļanā Spānijas un Beļģijas izlašu cīņā tiks noskaidrotas 2023.gada Eiropas čempiones basketbolā sievietēm.

Finālspēle "Arena Stožice" hallē sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika. Cīņas par medaļām tiešraidē translēs kanāls TV6.

Četrkārtējās Eirop...

LU rektora Muižnieka krimināllietu turpinās iztiesāt oktobrī

Latvijas Universitātes (LU) rektora Indriķa Muižnieka krimināllietu par pabalstu nelikumīgu izmaksu no darba aizejošajiem augstskolas darbiniekiem, Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā plāno turpināt skatīt 5.oktobrī.

Pret Muižnieku sāktās lietas...

LU Botāniskajā dārzā notiks franču opermūzikas koncerts

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā 23.jūlijā plkst.17 notiks opermūzikas koncerts "Lui et Elle. Encore - franču opermūzikas zelta periods".

Tā informēja klasiskās mūzikas ģildes "Euterpe" pārstāve Krista Tuča.

Koncertu atskaņos soprāns Anta J...



Komentāri