lv
Q8q3xrRM5omVmSZiHYIdrrL0aKAVQgQ2OwXwml3H
1947448

Eiropas basketbola čempionāta finālā spānietes cīnās par savu piekto titulu

Eiropas basketbola čempionāta finālā spānietes cīnās par savu piekto titulu

Šodien Ļubļanā Spānijas un Beļģijas izlašu cīņā tiks noskaidrotas 2023.gada Eiropas čempiones basketbolā sievietēm.

Finālspēle "Arena Stožice" hallē sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika. Cīņas par medaļām tiešraidē translēs kanāls TV6.

Četrkārtējās Eiropas čempiones spānietes, kuras šīs meistarsacīkstes sāka ar zaudējumu, finālā cīnīsies sesto reizi vēsturē, bet beļģietēm šis ir vēsturē pirmais titulmačs.

Spānijas basketbolistes Beļģiju uzvarējušās pēdējās sešās Eiropas čempionātu savstarpējās spēlēs un visi šie mači noslēgušies ar vismaz 15 punktu pārsvaru.

Plkst.18 bronzas spēlē tiksies Francija un Ungārija.

Francijas basketbolistes iepriekšējos piecos turnīros iekļuva finālā un piedzīvoja zaudējumus, bet šoreiz palikušas bez iespējas cīnīties par zeltu. Pēdējo reizi bez godalgām Francija palika 2007.gadā, kad tai ceturtdaļfinālā kāju priekšā aizlika Latvija. Ungārija labāko četriniekā atgriezusies pēc 26 gadu pārtraukuma, bet savu pēdējo medaļu izcīnīja 1991.gadā, kad bija trešā.

Savukārt plkst.15 paredzēta spēle par piekto vietu starp Vācijas un Serbijas izlasēm. Tā kā Francija nodrošināja vietu labāko četriniekā, tad šīm abām valstsvienībām ir garantētas vietas 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Latvija A grupā pēc uzvaras pirmajā spēlē ar Spāniju nākamajās divās piekāpās Grieķijai un Melnkalnei, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risinājās divās valstīs. A un B grupu komandas spēlēja Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā. Tāpat katrā no pilsētām tika aizvadīti pa diviem astotdaļfināliem, taču, sākot ar ceturtdaļfinālu, visas spēles notiek Slovēnijas galvaspilsētā.

Par 2021.gada Eiropas čempionēm kļuva serbietes, kuras finālā pieveica Francijas basketbolistes. Francūzietēm tas bija piektais zaudētais fināls pēc kārtas. Bronzas godalgas izcīnīja Beļģijas izlase.

LU rektora Muižnieka krimināllietu turpinās iztiesāt oktobrī

Latvijas Universitātes (LU) rektora Indriķa Muižnieka krimināllietu par pabalstu nelikumīgu izmaksu no darba aizejošajiem augstskolas darbiniekiem, Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā plāno turpināt skatīt 5.oktobrī.

Pret Muižnieku sāktās lietas...

LU Botāniskajā dārzā notiks franču opermūzikas koncerts

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā 23.jūlijā plkst.17 notiks opermūzikas koncerts "Lui et Elle. Encore - franču opermūzikas zelta periods".

Tā informēja klasiskās mūzikas ģildes "Euterpe" pārstāve Krista Tuča.

Koncertu atskaņos soprāns Anta J...

Tez Tour pēc vairāku gadu pārtraukuma atsāk ceļojumus uz Rimini

Latvijas tūrisma operators "Tez Tour" pēc vairāku gadu pārtraukuma šodien atsāk ceļojumus uz Rimini, Itālijā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

"Tez Tour" Latvijas vadītājs Konstantīns Paļgovs norāda, ka, beidzoties Covid-19 pandēmijai, redzams, ka 2022...



Komentāri