lv
5paZweFvS2ZrDR3BX0pqDIyUsyx5NC9AGQZr6SxA
194612

Inese Āboliņa: Viediskošanas jēdziens

Inese Āboliņa: Viediskošanas jēdziens
Ceturtās zinātniskās un tehnoloģiskās revolūcijas straujā attīstība, lielie dati, mākoņdatošana, blokķēdes, 5G un citu tehnoloģiju izmantošana ir padarījusi cilvēku pārvaldības digitalizāciju arvien acīmredzamāku. Angļu valodā tam ir radīs speciāls termins – intelligentization. Savukārt latviešu valodā tikai pavisam nesen Valsts valodas centrs ierosinājis šo jēdzienu atveidot kā "viediskošana". Kāpēc tieši "viediskošana"?
Kristīne Jučkoviča: Ceļavārdi veselības ministram
Jaunajai valdībai, gluži tāpat kā iepriekšējai un vēl citām pirms tam, veselības aprūpes nozares vadība būs nopietns izaicinājums – to mēs varam vērot arī valdības veidošanas procesā: veselības ministra posteni īsti nevēlas neviena partija kopumā, arī ...
Pēc raķešu uzbrukuma Ukrainas energosistēmā izveidojusies kritiska situācija
Ukrainas prezidenta birojs otrdien paziņojis, ka pēc Krievijas raķešu uzbrukuma Ukrainas energosistēmai situācija valstī ir kritiska un daļā Kijivas nācies atslēgt elektrību.
Latvijā notiekošajās militārajās mācībās «Iron Spear» piedalās 13 valstis
13 NATO dalībvalstis piedalās militārajās mācībās "Iron Spear" jeb "dzelzs šķēps". Mācības notiek Latvijā, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) poligonā.


Komentāri