lv
k0GtdHxywiq3TrSB8Y5AQeAbjuyXCrFNLLllHU9s
1944066

Nebūs vairs nekāds Rižskij vokzal! Krievijā pieprasa pārdēvēt dzelzceļa staciju

Nebūs vairs nekāds Rižskij vokzal! Krievijā pieprasa pārdēvēt dzelzceļa staciju

Ne tikai Latvijā vēlas tikt vaļā no visa krieviskā. Krievijas galvaspilsētā Maskavā izskan vēlme atbrīvoties no Latvijas galvaspilsētas vārda - piemēram, pārdēvējot Rīgas staciju, vēsta Kas Jauns Avīze.

Krievijas dzelzceļnieku avīzē "Gudok" Rževas sabiedrība aicinājusi Rīgas stacijai atgriezt Rževas vārdu, jo neesot pieļaujams, ka Krievijas galvaspilsētā kaut kas nosaukts naidīgas valsts galvaspilsētas vārdā.

Rževas novadpētnieks Vladimirs Savins norādījis:

"Šobrīd Latvija ir nedraudzīga valsts, un dzelzceļa savienojuma ar Rīgu nav. Līdz ar to dzelzceļa stacijas nosaukumā atsauce uz Rīgu ir nevietā."

Pašos pirmsākumos to gan sauca par Ventspils (Vindavas) staciju, kuru uzbūvēja, lai pasažierus no Maskavas aizvizinātu uz Ventspili.

Rīgā tolaik bija tikai starpstacija.

Ko par nākamo prezidentu Rinkēviču saka zvaigznes, kārtis un fotogrāfijas?

Nākamais prezidents - pašreizējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs - ir atnācis kā prieka un iedvesmas vēstnesis un ar muļķībām mūs nepārsteigs. Tā žurnālam “Privātā Dzīve” norādījusi astroloģe Inita Dilāne.

“Sabiedrībai patiks tas, ka viņš izrādīs ...

Rinkēvičs: Tiek izvērtēta situācija saistībā ar Krievijā notiekošo

Atbildīgās valsts iestādes rūpīgi seko līdzi notikumu attīstībai Krievijā, izvērtē situāciju un nepieciešamos papildu drošības pasākumus, sociālajos medijos pavēstījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Tāpat ārlietu ministrs atkārtoti aicina Latvijas v...

Jēkabpils novada Radžu ūdenskrātuvē paceļ Zilo karogu un atklāj peldsezonu

Jēkabpils novada Radžu ūdenskrātuvē reizē ar Zilā karoga uzvilkšanu mastā atklāta jaunā peldsezona, informē pašvaldība.

Radžu ūdenskrātuves peldvieta Jēkabpilī jau 14.gadu pēc kārtas ir to labāko Latvijas peldvietu sarakstā, kas ir saglabājušas tiesības...



Komentāri