lv
NB7Jyj2gMzEa1xvzo9exjtdCUFVSXKpAMyPjP1xr
1943614

Jēkabpils novada Radžu ūdenskrātuvē paceļ Zilo karogu un atklāj peldsezonu

Jēkabpils novada Radžu ūdenskrātuvē paceļ Zilo karogu un atklāj peldsezonu

Jēkabpils novada Radžu ūdenskrātuvē reizē ar Zilā karoga uzvilkšanu mastā atklāta jaunā peldsezona, informē pašvaldība.

Radžu ūdenskrātuves peldvieta Jēkabpilī jau 14.gadu pēc kārtas ir to labāko Latvijas peldvietu sarakstā, kas ir saglabājušas tiesības pacelt Zilo karogu - pasaulē populārāko un atzītāko tūrisma ekosertifikātu.

Peldsezonas atklāšana aizkavējās saistībā ar putnu gripas izplatības konstatēšanu. Jēkabpils novada pašvaldībā, sadarbojoties ar Slimību profilakses un kontroles centru un Veselības inspekciju, ievērojot visus nepieciešamos epidemioloģiskos piesardzības pasākumus un veikto analīžu rezultātus, tika pieņemts lēmums par peldsezonas atklāšanu.

Jēkabpils novada pašvaldības Attīstības pārvalde informē, ka šogad pludmalē ir atjaunoti soliņi, guļamie krēsli, nokrāsotas ģērbtuves, pievesta jauna skalotā pludmales smilts. Sezonas laikā plānota jaunu soliņu izvietošana Mežaparka teritorijā, bērnu laukuma atjaunošanas darbi, veco soliņu atjaunošana pie kameršļūkšanas kalna. Gar Radžu ūdenskrātuves krastiem plānots pavērt skatu uz ūdeni visā krasta teritorijā, izcērtot krūmus un nodrošinot piekļuvi jaunām peldēšanās vietām.

Zilā Karoga programmas mērķis ir ilgtspējīgas attīstības veicināšana, koncentrējoties uz piekrastes un ūdens ekosistēmu veselību un dzīvotspēju, kā arī negatīvo tūrisma ietekmju samazināšanu un novēršanu, liecina publiski pieejamā informācija. Tā izvirza stingrus kritērijus četrās kategorijās - ūdens kvalitāte, vides pārvalde, vides izglītība, kā arī drošība -, iedrošinot pašvaldības un apsaimniekotājus sasniegt atbilstību visaugstākajiem standartiem un sekmēt sadarbību viesmīlības un vides aizsardzības institūciju un organizāciju starpā gan vietējā, gan nacionālā un starptautiskā līmenī.

Tērēs 1,8 miljonus eiro, lai skaidrotu pareizo 20.-21.gadsimta Latvijas vēsturi

Lai attīstītu izpratni par 20.-21.gadsimta Latvijas vēsturi un mazinātu dezinformāciju par Latviju, plānots ieguldīt 1 800 000 eiro, teikts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotajā rīkojuma projektā.

No 2023. līdz 2026.gadam IZM iecerējusi ...

ES interesēs ir Centrālāzijas valstu savstarpēja integrēšanās
Robežu pārvaldības programmu Centrālāzijā ir lielākā Eiropas Savienības programma Centrālāzijā, un tā jau vairākus gadus darbojas Latvijas vadībā. Galvenais birojs bāzēts Biškekā, Kirgizstānā. Latviešu amatpersonas un diplomāti skaidroja, ka Eiropas Sa...
NBS komandieris komentē Prigožina mēģinājumu gāzt Krievijas militāro vadību

Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" vadītāja Jevgeņija Prigožina mēģinājums gāzt Krievijas militāro vadību, visticamāk, tiks apslāpēts, tādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Viņš norādīj...



Komentāri