lv
urzbXD3HvQBMRCXcRjk4ILajurfnGaawP7Jgttj3
1937957

40% iedzīvotāju līgos savās vai draugu lauku mājās. Ko pārējie?

40% iedzīvotāju līgos savās vai draugu lauku mājās. Ko pārējie?

Šogad 40% iedzīvotāju Līgo svētkus plāno svinēt savās vai draugu lauku mājās vai vasarnīcās, liecina interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma "Gemius" ik gadu veiktās interneta lietotāju aptaujas dati.

Tostarp teju ceturtdaļa jeb 24% aptaujāto saulgriežu svētkus aizvadīs savās lauku mājās vai vasarnīcās, bet 15% respondentu viesosies laukos pie draugiem vai radiem. Šis rādītājs saglabājies stabils jau vairākus gadus - pērn laukos svinēt kopumā bija iecerējuši 39% aptaujāto, bet 2021.gadā - 38% aptaujas dalībnieku.

Tikmēr 18% respondentu svētkus nesvinēs, un tā ir otra biežāk noradītā aptaujāto izvēle, šim rādītājam pieaugot par pusotru procentpunktu, salīdzinot ar pagājušo gadu.

Daļa aptaujāto svētkus svinēs pilsētā - 11% savās pilsētas mājās, šim rādītājam sarūkot par 2,5 procentpunktiem, salīdzinot ar 2022.gadu. Vienlaikus mazliet pieaugusi tā respondentu daļa, kas svētkus pilsētā atzīmēs, esot ciemos vai apmeklējot publiskus pasākumus - to plāno teju 7% aptaujas dalībnieku, pērn šis rādītājs bija vien aptuveni 5%.

Vienlaikus teju 3% aptaujāto svētkos strādās un vēl tikpat - atradīsies ārpus Latvijas, 5% respondentu svētkos atpūtīsies brīvā dabā, bet 2% - publiski organizētā pasākumā zaļumos. Tikmēr 9% pētījuma dalībnieku vien dažas dienas pirms svētkiem vēl nebija izlēmuši, kā pavadīs saulgriežu dienas.

Šogad aptaujā piedalījās 2098 Latvijas interneta lietotāji. Aptauja veikta, izmantojot interneta aptauju "gemiusAdHoc" ar izlecošo interneta anketu palīdzību, kas tika rādītas pēc nejaušības principa izvēlētiem interneta lietotājiem. Šogad aptauja veikta no 16.jūnija līdz 19.jūnijam.

Rīgā un Pierīgā šodien notiks daudzi Līgo svētku pasākumi

Rīgā un Pierīgā šodien notiks daudzi Līgo svētku pasākumi.

Kā informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa, Rīgas vasaras Saulgriežu trīs galvenie pasākumi ir "Rīgas zaļumballe", "Līgo Rīga Grīziņkalnā!" un Jāņu nakts svinības Dzegužkalnā. Pasākumi...

Spurs NBA draftā ar pirmo numuru izraugās Francijas basketbolistu Vembanjamu

Sanantonio "Spurs" vienība Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā ar pirmo numuru ir izraudzījusies Francijas basketbolistu Viktoru Vembanjamu.

19 gadus vecā Francijas spēlētāja izvēle ar pirmo numuru tika gaidīta jau iepriekš.

2...

Noslepkavotās Justīnes brāļi un māsa izņemti no ģimenes

Līdz šim par noslepkavotās Justīnes Reinikovas nepilngadīgajiem brāļiem un māsu gādāja Valsts policija, bet ceturtdien, sagaidot informāciju par vecāku statusu, pieņemts lēmums par bērnu izņemšanu no ģimenes, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panor...



Komentāri