lv
9C4gPri0NTb8lnViZJLTNvf4NIwfJXxK8UxNdrKh
1937725

Noslepkavotās Justīnes brāļi un māsa izņemti no ģimenes

Noslepkavotās Justīnes brāļi un māsa izņemti no ģimenes

Līdz šim par noslepkavotās Justīnes Reinikovas nepilngadīgajiem brāļiem un māsu gādāja Valsts policija, bet ceturtdien, sagaidot informāciju par vecāku statusu, pieņemts lēmums par bērnu izņemšanu no ģimenes, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Valsts bērnu aizsardzības inspekcijā atklāja – lai lemtu par turpmāko bērnu likteni, ceturtdien bija sasaukta starpinstitūciju sanāksme. Gan tur, gan Rēzeknes novada Sociālajā dienestā uzsvēra, ka indikācijas par problēmām ģimenē nav saņēmuši.

Jau pagājušas vairāk nekā divas diennaktis, kopš līdz ar aizdomās par Justīnes slepkavību turētajiem vecākiem Valsts policijas busiņā mājas Rogovkā atstāja arī trīs viņu nepilngadīgie bērni.

Tagad par viņiem atbildīga būs Rēzeknes novada bāriņtiesa, bet vēl senāk viņi bijuši Ludzas novada bāriņtiesas redzeslokā, jo ģimene mainījusi dzīves vietu.

Valsts bērnu aizsardzības inspekcijas pārstāvis Taivo Trams pastāstīja, ka bāriņtiesas redzeslokā šī ģimene bija nonākusi faktiski tikai vienu reizi, kad Justīnes īstajai mātei tika atņemtas aizgādības tiesības ar tiesas spriedumu.

Šobrīd prioritāte ir nodrošināt nepieciešamo palīdzību Justīnes brāļiem un māsai, taču inspekcijā nenoliedza, ka būs jāvērtē visu iesaistīto līdzšinējie soļi.

Valsts bērnu aizsardzības inspekcija bāriņtiesai ierosināja piesaistīt krīzes situācijām īpaši apmācītus instruktorus un psihologus.

"No dienestu puses, formāli skatoties, nekas neliecināja, ka ir iemesls uzskatīt, ka var notikt kaut kas tik neiedomājami traģisks," teica Trams.

Vienlaikus inspekcijā pauda, ka ir jāaktualizē sabiedrības līdzatbildības jautājums, jo ģimene nedzīvoja pavisam nomaļos laukos.

Jāņu skaits 14.Saeimā mazākais kopš neatkarības atjaunošanas

Deputātu, kuru vārds ir Jānis, skaits 14.Saeimā ir mazākais salīdzinājumā ar citiem parlamenta sasaukumiem kopš neatkarības atjaunošanas, liecina aģentūras LETA aprēķini.

14.Saeimā ir septiņi Jāņi. Līdz šim šāds Jāņu skaits ir bijis mazākais Saeimas sas...

Jāņu brīvdienās - izmaiņas gandrīz 500 reģionālo autobusu maršrutos

Jāņu brīvdienās - 23.jūnijā un 24.jūnijā - būs izmaiņas gandrīz 500 reģionālo autobusu maršrutos visā Latvijā, informēja Autotransporta direkcijas pārstāvji.

Lielākā daļa no reisiem, ko nodrošinās 14 pārvadātāji, kursēs atbilstoši brīvdienu grafikam.

Ma...

Līgo diena būs mākoņaina, bet bez nokrišņiem

Līgo diena būs mākoņaina, bet bez nokrišņiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Līgo dienā debesīs būs mainīga mākoņu daudzums, bet nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra būs +22…+27 grād...



Komentāri