lv
lPPuR5OH0v7DIgO3V70uabAmqxQpMlEmo5cjPqHs
1936059

Šlesera vadītā Latvijas U-18 izlase pārbaudes spēlēs 2 reizes pārspēj Ukrainu

Šlesera vadītā Latvijas U-18 izlase pārbaudes spēlēs 2 reizes pārspēj Ukrainu

Edija Šlesera vadītā Latvijas U-18 vīriešu izlase trešdien un ceturtdien pārbaudes spēlēs Cēsīs guva panākumus pār vienaudžiem no Ukrainas, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Pirmajā mačā Latvijas basketbolisti izcīnīja uzvaru ar 79:77 (19:15, 20:23, 21:19, 19:20).

Latvijas panākumu pirmajā mačā kaldināja Toms Līnis un Juris Vītols, kuri guva attiecīgi 15 un 14 punktus, bet Roberts Blūms pievienoja vēl 11 punktus.

Otrajā spēlē Latvija tika pie panākuma ar rezultātu 64:62 (19:7, 7:24, 17:18, 21:13).

Rūdolfs Švītiņš ar 19 punktiem bija rezultatīvākais, kamēr pa 11 punktiem sakrāja Blūms un Renārs Sondors.

"Kad uzbrukumā spēlējam kolektīvi, ar piespēlēm meklējot brīvos spēlētājus, tiekam pie labiem metieniem. Kad azarts un vēlme pašapliecināties gūst virsroku un sākam darboties pārāk individuāli – sākas nesagatavoti metieni no sarežģītām pozīcijām, kas veiksmi parasti nenes. Aizsardzībā problēmu bija mazāk. Ar savstarpēju palīdzēšanu kompensējām pretinieku augumu pārsvaru, bijām pietiekami agresīvi," LBS citē trenera Šlesera teikto.

Vēl sagatavošanās posmā Latvijas basketbolistiem plānotas spēles ar Gruzijas U-18 izlasi (29. un 30.jūnijā Rīgā), līdzdalība Baltijas kausa izcīņā Kauņā (7. un 8.jūlijā), kā arī spēles Helsinkos ar Somijas U-18 izlasi (16. un 17.jūlijā).

Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrs Portugāles pilsētā Matuzinjušā notiks no 21. līdz 30.jūlijam.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Latvijas komandas pretinieces būs Portugāles, Bulgārijas, Beļģijas un Šveices izlases. Grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Šleseram izlasē palīdz treneri Krists Pīternieks un Oskars Zurkovs, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens.

Latvijas U-18 izlases kandidāti:

Juris Vītols ("Rīga"/DSN - "Liepāja"), Edvards Egle, Rūdolfs Švītiņš, Edvards Švalbe (visi - "Rīga"/"A.Kraukļa VEF"), Roberts Blūms ("Rīga"/DSN/Lionas "Asvel", Francija), Jānis Censonis ("Ventspils Spars"/"Ventspils Augstskola), Rolands Šulcs ("Gulbenes BJSS"), Mārtiņš Kilups ("BJBS Rīga" - "Liepāja"), Toms Līnis ("Cēsis"/Pelhržimovas "Sojky", Čehija), Renārs Sondors (Jindržihuvas Hradecas "Lions", Čehija), Adrians Visockis-Rubenis, Kristaps Soldatenoks, Fransuā Nkojs-Ils (visi - "Liepājas SSS"), Kristers Skrinda, Kārlis Vāvers (abi - "BJBS Rīga"/DSN), Toms Markuss Salnājs ("Ventspils Spars").

Šodien strādās atsevišķas pasta nodaļas tirdzniecības centros

Šodien pasta pakalpojumi tiks nodrošināti atsevišķās pasta nodaļās Latvijas lielākajās pilsētās, savukārt Jāņi, 24.jūnijs, "Latvijas pastam" būs brīvdiena, informēja uzņēmumā.

Savukārt 25.jūnijā pasta nodaļas strādās saskaņā ar svētdienas grafiku, taču ...

Šogad ugunsgrēkos izdeguši teju 600 hektāri Latvijas mežu

Šogad ir reģistrēti un dzēsti jau 470 meža ugunsgrēki, kopējā izdegusī meža zemes platība ir 589 hektāri, no tiem 92 hektāri jaunaudzes, informēja Valsts meža dienesta pārstāvji.

Dienests vērš uzmanību, ka jau šobrīd ir pārsniegts pēdējos trīs gados reģ...

Tiks vērtēts pilsoņu iesniegums par valsts valodas statusa nodrošināšanu

Saeima ceturtdien atbalstīja 10 326 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma par valsts valodas statusa nodrošināšanu nodošanu vērtēšanai Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā.

Iniciatīvas autori aicina pieņemt likumu par latviešu valodas kā v...



Komentāri