lv
vYh1WZRaXZKBIYffjvinOuyyYQYithOVxmENPS54
1930674

Izdos divas jaunas pastmarkas sērijā Latvijas putni

Izdos divas jaunas pastmarkas sērijā Latvijas putni

Šodien VAS "Latvijas pasts" izdos divas jaunas pastmarkas sērijā "Latvijas putni", aģentūru LETA informēja kompānijā.

Uz vienas no pastmarkām attēlots Latvijas Ornitoloģijas biedrības izvēlētais 2023.gada putns lakstīgala, bet uz otras pastmarkas redzams dziedātājputns - dzeguze.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā, Rīgā, no plkst.9 līdz 18.

Kā norāda kompānijā, pastmarka, uz kuras attēlota lakstīgala, izdota 50 000 eksemplāru tirāžā. Tās nominālvērtība ir 1,65 eiro, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu Latvijas teritorijā.

Dzeguzei veltītās pastmarkas nominālvērtība ir 1,97 eiro, un ar to var nosūtīt vēstuļu korespondenci svara kategorijā no 21 līdz 100 gramu Latvijas teritorijā, bet tirāža sasniedz 50 000 eksemplāru.

Papildus pastmarkām izdotas arī divas aploksnes ar abu putnu attēliem, katra no tām - 500 eksemplāru tirāžā.

Pastmarku un aplokšņu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Pastmarku sērija "Latvijas putni" tiek izdota kopš 2010.gada, un tā regulāri tiek papildināta ar divām jaunām pastmarkām vienlaikus.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2700 darbinieku.

Jau nākamnedēļ sāksies Dziesmu un deju svētki - organizatori ir gatavi

Dziesmu un deju svētku organizatori un atbildīgie dienesti ir gatavi gaidāmajiem svētkiem, šāda pārliecība trešdien tika pausta preses konferencē.

Dziesmu un deju svētku izpilddirektore Daina Markova norādīja, ka Dziesmu un deju svētki notiks desmit di...

Sēlpilī notiks Sēlijas kopienu saulgriežu forums

Šodien Sēlpilī notiks Sēlijas kopienu saulgriežu forums, kurā tiksies Sēlijas kopienu un nevalstisko organizāciju līderi, informēja pasākuma rīkotāji.

Kopienu dienā notiks darbs pie jau iesāktās Sēlijas viedā reģiona stratēģijas. Lekcijās un darba grupā...

Vai Porziņģis nonāks Bostonā? Wizards sarunās esot tuvu darījumam

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Vašingtonas "Wizards" kopā ar Bostonas "Celtics" un Losandželosas "Clippers" ir tuvu darījumam par Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa nonākšanu Bostonā, vēsta "The Athletic" basketbola apskatnieks Šem...



Komentāri