lv
qgB3yKYaKPHjsfmQNugoTVQoEqR4PuG4Erh8CAh3
1929126

Vitenbergs norādījis uz maršrutu, kurā jāpalielina vilcienu reisu skaitu

Vitenbergs norādījis uz maršrutu, kurā jāpalielina vilcienu reisu skaitu

Ņemot vērā sabiedrības pieprasījumu, satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA) uzdevis sākt pasažieru vilcienu reisus no Rīgas uz Liepāju un atpakaļ katru dienu, informēja Satiksmes ministrijā.

Šo jautājumu plānots izskatīt un pieņemt 14.jūlijā Sabiedriskā transporta padomē, paredzot, ka jaunie reisi sāks kursēt tuvākajos mēnešos.

Vitenbergs norāda, ka patlaban vilcieni uz Liepāju kursē tikai divas reizes nedēļā un bieži vien tie ir tik aizpildīti, ka pasažieriem nākas stāvēt kājās. Paredzēts, ka vilcieni kursēs tā, lai no rīta dotos uz Rīgu, bet vakarā atgrieztos atpakaļ Liepājā.

Kā norādījis uzņēmums "Pasažieru vilciens", reisus varētu izpildīt trīs vagonu dīzeļvilcieni ar 210 sēdvietām.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Biedrība šokā par piešķirto sodu vīrietim, kurš piekāva Ukrainas karoga nēsātāju

Tiesai nepieciešams skaidrot, kāpēc par jaunieša ar Ukrainas karogu piekaušanu piemērota "tikai nosacīta brīvības atņemšana", šādu nostāju vēstulē Valsts prezidentam Egilam Levitam un Tieslietu padomes un Augstākās tiesas priekšsēdētājam Aigaram Strupi...

Labdarības koncertā Rīgā savākti 15 000 eiro plūdos cietušajiem (+VIDEO)

Biedrība "Tavi draugi" otrdien Rīgā rīkoja labdarības koncertu Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) sprādziena plūdos cietušajiem, kura laikā savākti gandrīz 15 000 eiro, informēja biedrības pārstāve Beāte Bēvalde.

Koncertā uzstājās dziedātājs Intars Bu...

Tiesa LDz Cargo un KP strīdā par 5,7 miljonu eiro sodu vēršas EST un ST

Administratīvā apgabaltiesa apturējusi tiesvedību VAS "Latvijas dzelzceļš" meitassabiedrības SIA "LDz Cargo" sūdzībā par Konkurences padomes (KP) lēmumu uzņēmumam noteikt 5,694 miljonu eiro soda naudu un vērsīsies Eiropas Savienības tiesā (EST) ar prej...



Komentāri