lv
O8fRvIbZRqoXvsjrGPJnV0mB5AHxPxF6NnPA7kcV
1929125

Biedrība šokā par piešķirto sodu vīrietim, kurš piekāva Ukrainas karoga nēsātāju

Biedrība šokā par piešķirto sodu vīrietim, kurš piekāva Ukrainas karoga nēsātāju

Tiesai nepieciešams skaidrot, kāpēc par jaunieša ar Ukrainas karogu piekaušanu piemērota "tikai nosacīta brīvības atņemšana", šādu nostāju vēstulē Valsts prezidentam Egilam Levitam un Tieslietu padomes un Augstākās tiesas priekšsēdētājam Aigaram Strupišam pauž biedrība "4.maija Deklarācijas klubs".

Pēc biedrības prezidentes Veltas Čebotarenokas vārdiem, biedrības pārstāvjiem ir nesaprotami, "kā klajš naida noziegums pret jaunieti, kurš ap saviem pleciem bija aplicis Ukrainas karogu, tika sodīts vienīgi ar simbolisku nosacītu brīvības atņemšanas sodu".

Organizācijā arī atzīmē, ka par izdarīto notiesātais cietušajam pat neesot atvainojies. "Kādēļ tāda selektivitāte attiecībā uz apsūdzēto, kurš acīmredzami ņirgājās par mūsu smagā cīņā iegūtajām demokrātiskajām vērtībām," paziņojumā vaicā biedrības pārstāvji, paužot arī bažas par Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes iespējamo reorganizāciju.

Biedrība aicina Levitu un Strupišu nekavējoties iejaukties vai vismaz sniegt racionālu un loģisku skaidrojumu šiem notikumiem.

Kā ziņots, par uzbrukumu Ukrainas karoga nēsātājam bijušās policistes dzīvesbiedram Valērijam Lazarevam piespriesta divu gadu brīvības atņemšana nosacīti ar divu gadu pārbaudes laiku, apstiprināja cietušā jaunieša advokāts Egons Rusanovs.

Šobrīd tiekot gaidīts pilns tiesas spriedums un tas, kā tiesa piespriesto sodu pamatos. Vienlaikus Rusanovs uzskata, ka piespriestais sods ir "par mīkstu", tāpēc tas tiks pārsūdzēts, jo "sodam būtu bijis jābūt tādam, lai [Lazarevs] pārdomātu, ko izdarījis".

Jau ziņots, ka 2022.gada 20.maijā no Brīvības pieminekļa līdz Uzvaras parkam Pārdaugavā notika gājiens "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma". Pēc gājiena netālu no pasākuma vietas, Eduarda Smiļģa ielā, kāds automašīnas "BMW" vadītājs izkāpa no sava transportlīdzekļa un nodarīja miesas bojājumus 2003.gadā dzimušam jaunietim, kuram ap pleciem bija aplikts Ukrainas karogs.

Labdarības koncertā Rīgā savākti 15 000 eiro plūdos cietušajiem (+VIDEO)

Biedrība "Tavi draugi" otrdien Rīgā rīkoja labdarības koncertu Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) sprādziena plūdos cietušajiem, kura laikā savākti gandrīz 15 000 eiro, informēja biedrības pārstāve Beāte Bēvalde.

Koncertā uzstājās dziedātājs Intars Bu...

Tiesa LDz Cargo un KP strīdā par 5,7 miljonu eiro sodu vēršas EST un ST

Administratīvā apgabaltiesa apturējusi tiesvedību VAS "Latvijas dzelzceļš" meitassabiedrības SIA "LDz Cargo" sūdzībā par Konkurences padomes (KP) lēmumu uzņēmumam noteikt 5,694 miljonu eiro soda naudu un vērsīsies Eiropas Savienības tiesā (EST) ar prej...

Skujiņš ceturto reizi kļūst par Latvijas čempionu riteņbraukšanā individuālajā distancē
Biķernieku trasē ar labāko pašmāju šosejas riteņbraucēju piedalīšanos trešdien risinājās Latvijas čempionāts individuālajā braucienā, kur jau ceturto reizi valsts čempiona godā tika Toms Skujiņš.


Komentāri