lv
9KhU0RfkGp8pO0wurQJZkOmad8bHiygCZg5iVhmy
1923876

Opozīcija piekrīt gandrīz visam

Opozīcija piekrīt gandrīz visam

Zaļie zemnieki un progresīvie tuvojās varai un droši vien būs jaunajā koalīcijā.

Kamēr "Apvienotā saraksta" (AS) un Nacionālās apvienības (NA) politiķi turpina ignorēt Kariņa aicinājumus apspriest valsts prioritātes piecu partiju sastāvā, opozīcija strauji tuvojās varai un demonstrē spēju sadarboties ar premjera partiju “Jaunā Vienotība”.

Partijas ''Jaunā vienotība'' (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un ''Progresīvie'' ir vienisprātis, ka nepieciešams valsts kapitālsabiedrības kotēt biržā, šādu nostāju šodien pēc JV organizētajām partiju sarunām par valsts kapitālsabiedrību pārvaldību pauda partiju politiķi.
ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Viktors Valainis vērtēja, ka Latvija esot "attāli no tā, ka varētu teikt, ka mums ir ideāla kapitālsabiedrību pārvaldība''. Tikšanās laikā ticis padziļināti izrunāts, kādā veidā un kas būtu darāms, lai būtiski uzlabotu kapitāltirgus rādītājus, lai šajā jomā vismaz sasniegtu kaimiņvalstu līmeni.

Valainis pauda uzskatu, ka Latvijā ir vairāki valstij piederoši uzņēmumi, kurus varētu kotēt biržā, un, viņaprāt, tas neraisītu jautājumus sabiedrībai. Kā piemēru Valainis minēja jauno "Latvenergo" un "Latvijas valsts mežu" kopīgi veidojamo uzņēmumu, kuru dibina, lai attīstītu vēja parkus.

Premjera partijas politiķis, finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) pauda gandarījumu, ka ZZS un ''Progresīvajiem'' ir ļoti pozitīva attieksme pret šo jautājumu, jo valdības deklarācijas veidošanas laikā valsts kapitālsabiedrību iespējamā kotēšana biržā bijis viens no ''tabu jautājumiem" ar esošajiem koalīcijas partneriem - AS un NA.

Svelme rītdien turpināsies - varētu būt jauns gada temperatūras rekords

Trešdien Latvijā gaisa temperatūra varētu pārsniegt +30 grādu atzīmi, liecina Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra speciālistu prognozes.

Šonakt gaidāms daļēji mākoņains laiks, dažviet iespējams arī īslaicīgs lietus. Pūšot lēnam vējam, vi...

Ukrainai nodos 35 Latvijā konfiscētās automašīnas - kādas?

Valdība otrdien nolēma bez atlīdzības nodot Ukrainai kopumā 35 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Saskaņā ar valības lēmumu 11 automašīnas paredzētas Hersonas pilsētas militārajai pārvaldei, Kijivas apgabala Obuhivas rajona militārajai pārv...

Latvijā turpinās visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas ieviešana

Buklets "Kā rīkoties krīzes gadījumā" tika papildināts ar praktiskām norādēm par rīcību artilērijas apšaudes, aviācijas uzlidojuma, kā arī ķīmiska vai kodolapdraudējuma gadījumā!

Lai veicinātu nozaru ministriju sadarbību tās ieviešanā šodien Ministru ka...



Komentāri