lv
53LNWKMWGRMYWiMoirKBQvnlz3waSNw5WXBBzJ2z
1923243

Piešķirts 2,8 miljonu eiro aizdevums saules elektrostacijas izbūvei Brenguļos

Piešķirts 2,8 miljonu eiro aizdevums saules elektrostacijas izbūvei Brenguļos

Banka "Citadele" piešķīrusi 2,8 miljonu eiro aizdevumu investīciju uzņēmumam SIA "Merito Partners" saules elektrostacijas izbūvei Valmieras novada Brenguļu pagastā, pavēstīja bankas pārstāvji.

Bankā norāda, ka šis ir viens no pirmajiem projektiem Latvijā, kas ir saņēmis aizdevumu bankas "Citadele" un Eiropas Investīciju bankas (EIB) vienošanās ietvaros par EIB garantijas programmas līdzekļu piesaisti Latvijas uzņēmumiem.

Projekta kopējās izmaksa plānotas teju piecu miljonu eiro apmērā.

Šīs vasaras laikā projektā 8,7 hektāru platībā tiks izvietoti vairāk nekā 12 000 saules paneļu. Saules elektrostacijas jauda būs septiņi megavati (MW) un paredzams, ka elektrostacija gada laikā spēs saražot teju septiņus miljonus kilovatstundu (kWh) elektrības.

Projektu īstenos "Merito Partners" investīciju fonds "Merito Sustainable Energy Fund I", kas portfeļa attīstīšanai piesaistījis ekspertus no uzņēmuma "Saules Energy".

2022.gada decembrī banka "Citadele" un EIB grupa, kuras sastāvā ir EIB un Eiropas Investīciju fonds (EIF), parakstīja vienošanos, kas paredz izsniegt aizdevumus vietējiem uzņēmumiem Baltijas valstīs vismaz 460 miljonu eiro apmērā, tostarp 20% aizdevumu novirzot "zaļajiem" projektiem.

Savukārt "Signet Bank" piešķīrusi viena miljona eiro aizdevumu "Merito Partners". Aizdevums tiks izmantots 2,7 MW saules elektrostacijas izbūvei pie Zilupes, Ludzas novadā. Plānots, ka 5000 saules paneļu spēkstacija "Zilupes SES" Ludzas novada Zaļesjes pagastā darbu sāks šovasar.

"Merito Partners" reģistrēta 2022.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 200 000 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Aigars Kesenfelds (76,92%), Mārtiņš Baumanis (11,83%), Mikus Janvars (5,92%), Jānis Pizičs (2,96%), Laila Hartmane (1,18%) un Vairis Dmitrijevs (1,18%).

"Merito Partners" 100% piederošais "Merito Management AIFP" ir Latvijas Bankā reģistrēts alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieks.

Tāpat ziņots, ka bankas "Citadele" auditētā peļņa 2022.gadā bija 42,183 miljoni eiro, kas ir par 42,3% vairāk nekā 2021.gadā. Bankas aktīvi 2022.gada beigās bija 5,12 miljardu eiro apmērā.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2022.gada beigās bija trešā lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija), kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).

«Traka lapsa pār ceļu» – dzejnieka Gaiķu Māra ceļojumi dzejas krājumā
"Man šķiet, ka man patreiz ir pats mierīgākais un skaistākais dzīves posms," stāsta dzejnieks Gaiķu Māris, ap kura vārdu savijušās dažādas leģendas: viņa ceļojumi pa Balkāniem un Grieķiju vienatnē, interese par baznīcas vēsturi un ikonogrāfiju. Dzejnie...
Latvijas hokeja virslīgā briest izmaiņas, gaida HK «Kurbads» atgriešanos
28. jūnijs ir tas datums, līdz kuram komandām jāpiesaka dalība Latvijas hokeja virslīgā. Jau tagad gatavību spēlēt Latvijas čempionātā paudušas trīs Lietuvas komandas un viena no Igaunijas, Latvijas Radio pauda Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerāl...
Ielu tirdzniecībā un pasākumu laikā būs jāizmanto vairākkārt lietojamas glāzes

Turpinot atkritumu apjoma samazināšanu galvaspilsētā, Rīgā no nākamā gada īslaicīga rakstura ielu tirdzniecībā un ielu tirdzniecībā pasākumu laikā vienreizlietojamo glāžu vietā būs jāizmanto vairākkārt lietojamas glāzes jeb depozītglāzes, informēja Rī...



Komentāri