lv
BY7ltWk88wz7SKbx0yM6cRwdheoqI5Oi1S879qAk
1918390

Spāru svētki nosvinēti jaunajā energoefektīvā dzīvojamo māju projektā Teikā

Spāru svētki nosvinēti jaunajā energoefektīvā dzīvojamo māju projektā Teikā

Rīgas zaļajā Teikas apkaimē 16. jūnijā tika nosvinēti spāru svētki divu dzīvojamo namu projektā «Ābeļziedu terases», kurā būs 72 dzīvokļi ar 2-4 istabām un kura nodošana plānota 2024. gada pavasarī.

Ar Bigbank Latvijas filiāles piešķirtu finansējumu 7,5 miljonu eiro apjomā būvēto ēku energoefektivitāte atbildīs gandrīz nulles enerģijas ēkas prasībām, tādējādi ļaujot samazināt telpu ekspluatāciju izmaksas un komunālo maksājumu rēķinus.

Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītāju Kaamos grupas uzņēmuma būvētās «Ābeļziedu terases» atrodas tuvu galvaspilsētas centram, Laimdotas ielā 38, taču vienlaikus piedāvā klusu, zaļu apkaimi, kas ir piemērota kā ģimenēm, tā jauniem profesionāļiem spēku atgūšanai pēc intensīvas darbadienas. Pavisam netālu ir pastaigām un skriešanai pateicīgais Biķernieku mežs, pie pašas ēkas būs rotaļu laukums pašiem mazākajiem iedzīvotājiem, un 25 metru attālumā – futbola laukums. Pilsētas centrs atrodas vien 6 kilometru attālumā un brauciens līdz vecpilsētai ar sabiedrisko transportu aizņems aptuveni 20 minūtes. Nepilnas pusstundas pastaigas attālumā ir arī divi lieli tirdzniecības centri.

«Lai arī sortiments šobrīd tirgū ir piesardzīgs, mūsu pircēji “Ābeļziedu terasēs” viennozīmīgi saprot, kādēļ tie ir izdarījuši izvēli par labu šim projektam. Tādēļ jau šobrīd līgumi ir parakstīti un rezervācijas jau ir veiktas par vairāk kā 30% no šī projekta mājokļiem. Nav labāka laika mājokļa iegādei, kā tad, kad to reāli vajag, lai baudītu komfortablu dzīvi,» sacīja Kaamos vadītājs Latvijā Guntars Cauna.

Mājoklī īpaši piestrādāts pie energoefektivitātes. Saules paneļi nodrošinās koplietošanas telpu elektroapgādi, par komfortablu sajūtu gādās zemgrīdas apkure un plašuma sajūtu sniegs gan 2,7 metru griestu augstums, gan balkons vai terase katrā dzīvoklī. Teritorijā būs arī 49 automašīnu stāvvietas un 39 uzglabāšanas telpas, un katrā mājā būs arī lifts. Dzīvokļi tiks piedāvāti ar pilnu iekšējo apdari, centrālo apkuri un mehānisko ventilāciju ar rekuperācijas sistēmu.

«Neraugoties uz ekonomiskajiem izaicinājumiem kā EURIBOR likmju kāpums un augstā inflācija, interese par jauniem mājokļiem Rīgā joprojām ir augsta. Arī par plašākiem mājokļiem, ar 3 vai 4 istabām, jo attālinātā darba iespēju dēļ liela daļa strādājošo mājās pavada vairāk laika nekā iepriekš. Tādēļ esam gandarīti, ka varam iesaistīties vēl viena kvalitatīva dzīvojamo māju projekta īstenošanā. Kaamos gan Igaunijā, gan nu jau arī Latvijas tirgū ir pierādījis sevi kā atbildīgu, uz ilgtspējību vērstu attīstītāju, tādēļ izmantojām iespēju uzsākt sadarbību, un ceram to turpināt arī nākamajos projektos,» saka bankas Korporatīvo darījumu nodaļas vadītājs Mareks Grodskis.

Baumanis neiekļūst finālā rallijkrosa Eiropas čempionāta trešajā posmā

Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis svētdien Norvēģijā Eiropas čempionāta trešajā posmā RX1 klasē pusfinālā ieņēma otro vietu, taču pēc tiesnešu piešķirtā soda nevarēja piedalīties fināla braucienā, informē autosportista komanda.

Savā pirmajā kva...

LKA: Aktieru gatavošana konkrētam teātrim neatbilst brīvajam darba tirgum

Vēsturiski ierastā prakse gatavot aktieru kursus konkrētam teātrim vairs neatbilst mūsdienu dinamiskajai skatuves mākslas videi un brīvā darba tirgus nosacījumiem, šādu Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) nostāju pauda LKA Komunikācijas departamenta vad...

Eiropadomē diskutēs par aktuālo situāciju Ukrainā

Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāju sanāksmē, kas 29.jūnijā un 30.jūnijā norisināsies Briselē, Beļģijā, diskutēs par aktuālo situāciju Ukrainā un spiediena uzturēšanu pret Krieviju, izriet no Ārlietu ministrijas sagatavotā informatīvā zi...



Komentāri