lv
r133ufg0VFOMywLWqLWuuXRC2czwMnEZe2WfOVUE
1918180

Eiropadomē diskutēs par aktuālo situāciju Ukrainā

Eiropadomē diskutēs par aktuālo situāciju Ukrainā

Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāju sanāksmē, kas 29.jūnijā un 30.jūnijā norisināsies Briselē, Beļģijā, diskutēs par aktuālo situāciju Ukrainā un spiediena uzturēšanu pret Krieviju, izriet no Ārlietu ministrijas sagatavotā informatīvā ziņojuma, ko otrdien, 20.jūnijā, skatīs valdībā.

Gaidāmas diskusijas arī par Krievijas sagrauto Kahovkas hidroelektrostacijas aizsprostu un visa veida atbalsta nodrošināšanu Ukrainai.

Savukārt ekonomikas sadaļā plānots pārrunāt progresu ES rūpniecības, vienotā tirgus un ilgtermiņa konkurētspējas uzlabošanā, kā arī paredzētas diskusijas par ES ekonomisko drošību.

Drošības un aizsardzības sadaļā paredzēts izvērtēt progresu 2022.gada decembra Eiropadomes secinājumu ieviešanā, aizsardzības jomas iepirkumiem, investīcijām un ražošanu ES, kā arī ES un NATO sadarbību, tai skaitā ar skatu uz NATO samitu Viļņā.

Migrācijas sadaļā plānots pārrunāt progresu februāra Eiropadomes secinājumu ieviešanā, aktuālo situāciju migrācijas jomā un tālākajiem soļiem migrācijas izaicinājumu risināšanai.

Papildus ir plānotas diskusijas par ES attiecībām ar Ķīnu, kā arī ES un Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstu kopienas (CELAC) samita sagatavošanu.

Eiropadomē Latvija akcentēs, ka valsts turpinās sniegt visu iespējamo politisko, militāro, humāno un finansiālo atbalstu Ukrainai. Latvijas ieskatā, efektīvi jāievieš pieņemtās sankcijas pret Krieviju un jānovērš to apiešana.

Tāpat Latvija uzsvērs, ka ES Vienotais tirgus joprojām ir jāpilnveido, kā arī jāstrādā pie barjeru mazināšanas tajā. Harmonizēts ES Vienotais tirgus ir viens no ES kopējās konkurētspējas priekšnosacījumiem.

Eiropadomē Latvija paudīs nostāju, ka karš Ukrainā parāda nepieciešamību ES spēlēt lielāku lomu Eiropas drošībā un jāpaaugstina bloka dalībvalstu militārās spējas, tostarp ražošanas jomā. Latvijas ieskatā, svarīgi intensificēt ES un NATO sadarbību, lai nodrošinātu pēc iespējas labāku sagatavotību krīzēm nākotnē.

Latvija arīdzan atbalstīs priekšlikumu atjaunot ES pieeju attiecībās ar Ķīnu. Atjaunotajā pieejā jāliek uzsvars uz tādiem pamatelementiem kā demokrātiskās vērtības un ekonomiskā drošība.

Levits vēlas ar likumu aizliegt rusifikāciju vietvārdu nosaukumos

Valsts prezidents Egils Levits rosina Saeimu pieņemt likumu, ar kuru "izskaust un nākotnē nepieļaut" rusifikācijas vai totalitāro režīmu slavināšanu ielu un vietvārdu nosaukumos, izriet no valsts pirmās personas paziņojuma.

Viņš norādīja, ka aizvadītaj...

Bankas likvidators maijā atguvis aktīvus 5,244 miljonu eiro apmērā

Likvidējamās "Baltic International Bank" likvidators šogad maijā atguvis aktīvus 5,244 miljonu eiro apmērā, kas ir piecas reizes vairāk nekā mēnesi iepriekš, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Tostarp no vērtspapīriem 2023.gad...

Diskusija: Azartspēļu regulējums – šobrīd un nākotnē
21. jūnijā notiks Latvijas Spēļu biznesa asociācijas (LSBA) rīkota diskusija "Azartspēļu regulējums – šobrīd un nākotnē". Finanšu ministrijas (FM) darba grupā, kas veltīta azartspēļu nozares pamatnostādņu ieviešanai, tapis likumprojekts, kas paredz vir...


Komentāri