lv
jm2D8DNUyY9a0uR9H63v9zhhklk7YYtBSclZhxvp
190979

Atbilde uz jautājumu – iegādāties benzīna vai akumulatora motorzāģi?

Atbilde uz jautājumu – iegādāties benzīna vai akumulatora motorzāģi?

Agrāk saule spīdēja spožāk, zāle bija zaļāka, arī motorzāģi izvēlēties bija daudz vieglāk. Kāpēc? Jo formula bija ļoti vienkārša – smagākiem un ilgākiem darbiem nepieciešams benzīna motorzāģis ar lielāku jaudu, bet vieglākiem un īsākiem darbiem – akumulatora. Kā izrādās, mūsdienās tie nav vienīgie uzsvari, kas jāņem vērā izvēloties zāģi. Kam pievērst uzmanību izvēloties motorzāģi un kāpēc dot priekšroku Husqvarna modeļiem – par to lasiet turpinājumā.

Benzīna motorzāģi – nepārspēti ilgam darbam

Ja darba instrumentam paredzēts ilgstošs un darbs tālu no apdzīvotas vietas bez elektrības padeves, veiksmīgākā izvēle būs benzīna motorzāģis – šajā ziņā nekas nav mainījies. Tas ir jaudīgs un piemērots smagiem darba apstākļiem, nevis atpūtai mežā vai nelielu zaru griešanai dārzā. Svarīgi, ka darbam ar šo instrumentu nepieciešamas arī skaņu slāpējošas austiņas, kuras, piemēram, Husqvarna var iegādāties kopā ar zāģi. Mūsdienās trokšņu līmenis tiek uzskatīts par ļoti svarīgu kritēriju, it īpaši, ja runa ir par darbu apdzīvotās vietās.

Darbam dzīvojamās zonās – labākā izvēle ir motorzāģis ar akumulatoru

Akumulatora motorzāģi kļūst arvien populārāki un tam ir savi iemesli:

tie ir vieglāki par benzīna modeļiem; vibrācijas līmenis ir zemāks – tāpēc instrumentu vieglāk vadīt arī tiem, kam nav pieredzes darbā ar motorzāģiem; akumulatora zāģiem nav izplūdes gāzu un izmešu – kas vides aizsardzības jomā ir ļoti svarīgs kritērijs; vienkāršāka apkope; un viens no svarīgākajiem kritērijiem – šo zāģu trokšņu līmenis ir zemāks, tāpēc tie ir piemērotāki darbam publiskās un apdzīvotās vietās cilvēku tuvumā.

Akumulatora motorzāģis ir domāts salīdzinoši vieglāku darbu veikšanai, piemēram, dārzā vai piemājas saimniecībā, bet jaudas ziņā ir piemērots arī darbam mežā. Lai darbs notiktu ilgāku laiku, ir nepieciešami vismaz divi akumulatori – darbs var turpināties otra akumulatora uzlādes laikā. Neskatoties uz to – izmešu neesamība un salīdzinoši mazāks trokšņu līmenis ir būtisks arguments, kāpēc šobrīd daudzi dod priekšroku tieši šī tipa zāģiem.

Svarīgi – neatkarīgi no zāģa veida

Ir jautājumi, kuriem jāpievērš uzmanība neatkarīgi no tā, kādu zāģa veidu izvēlaties:

drošība. Pievērsiet uzmanību, vai zāģim ir drošības funkcijas un darbā izmantojiet aizsargaprīkojumu. Izvēlēties uzticamu ražotāju pārbaudītus instrumentus! atbilstība mūsdienu prasībām izmešu ziņā. To, kāds izmešu līmenis ir pieļaujams, katra valsts nosaka atsevišķi. Vecāki modeļi var neatbilst šīm prasībām, tāpēc pirms jauna instrumenta iegādes savas, citu un vides drošības dēļ pārliecinieties, ka normas tiek ievērotas; instrumenta līdzsvarojums. Paņemiet instrumentu rokās un pārliecinieties, vai tas labi ieguļ un nezaudē līdzsvaru, mainot pozīcijas. Tas ir gan drošības, gan efektivitātes un ergonomikas jautājums.

apkope un serviss. Instrumenta kvalitatīvās darbības mūžu spēcīgi ietekmē apkope un serviss – jo labāk rūpēsieties par to, jo ilgāk tas kalpos. Izvēlieties tādu motorzāģi, kuram pieejams kvalificēts garantijas un pēc-garantijas serviss, bet nepieciešamības gadījumā – iespēja konsultēties ar ekspertu.

Husqvarna nepieviļ – jau trīs gadsimtus

Atbilde uz jautājumu, kuru zāģi labāk iegādāties, ir jāatbild katram pašam – ņemot vērā savas vajadzības un augstāk minētos argumentus, tomēr viens ir pilnīgi skaidrs – motorzāģis jāizvēlas pie uzticama un pārbaudīta ražotāja. Viens no pirmajiem zīmoliem, kas sāka ražot motorizētos darba instrumentus ir Husqvarna – uzņēmums, kas darbojas jau vairāk kā trīs gadsimtu garumā. Pirmie motorzāģi tika sākti ražoti jau 1959. gadā, bet mūsdienās tiek piedāvāti vairāk kā trīsdesmit dažādi modeļi cenu amplitūdā no Eur 229 līdz Eur 1649.

Kopā ar kvalitatīvu, drošu un ergonomisku darba instrumentu Husqvarna nodrošinās arī eksperta padomu lietošanā un apkopē, garantijas un pēc-garantijas servisu un ja nepieciešams, arī apkopi. Ienāciet Husqvarna mājaslapā, atrodies savu īsto motorzāģi un lai darbi iet no rokas!

Apmaksāta publikācija

Ķīmiskās tīrītavas atklāj, kāds pašlaik ir nozares lielākais izaicinājums

Ķīmisko tīrītavu lielākais izaicinājums patlaban un izmaksu pieaugums un darbaspēka trūkums, atzina aptaujātie nozares pārstāvji.

SIA "Tvaikonis" direktors Juris Ieleja aģentūrai LETA skaidroja, ka uzņēmuma pieaugošās izmaksas tieši ietekmē pakalpojuma ...

Indrašis runā par Spartak: Biju bez līguma, bet tas mani neattaisno

Latvijas hokejists Miks Indrašis portāla “Tvnet.lv” veidotajā radījumā “Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu” no savas pozīcijas izstāstījis aizvadītās vasaras notikumus saistībā ar Krievijas komandu Maskavas “Spartak”.

Jūnija beigās par līguma noslēgšanu...

Krievija brīdināta par kodolieroču izmantošanas sekām - to darījis CIP direktors

ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Viljams Bērnss sarunās pirmdien brīdinājis Krievijas Ārējā izlūkošanas dienesta priekšnieku Sergeju Nariškinu par kodolieroču izmantošanas sekām, pavēstīja ASV amatpersonas.

Tikšanās, kas iepriekš publ...



Komentāri