lv
eHTcS6i5RshCowLJfMFuTDJXh1D7poexxGJ3KEvo
1899559

Jaunievēlētais prezidents atbalsta neatkarīgas domnīcas izveidošanu

Jaunievēlētais prezidents atbalsta neatkarīgas domnīcas izveidošanu

Edgars Rinkēvičs tikās ar Latvijas lielākās uzņēmēju organizācijas pārstāvjiem.

Ceturtdien, 15.jūnijā, Latvijas lielākās uzņēmēju organizācijas - Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) - Padome tikās ar ārlietu ministru, jaunievēlēto Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču.

Tikšanās laikā pārrunāta līdzšinējā sadarbība ar Valsts prezidenta kanceleju ārvalstu vizīšu organizēšanā un iekšpolitikas jautājumu risināšanā, kopīgas domapmaiņas platformas attīstīšanu valsts konkurētspējas veicināšanai, kā arī to, kā izcelt un novērtēt sekmīgi strādājošus Latvijas uzņēmējus un uzņēmumus.

LTRK prezidents Aigars Rostovskis:

"Latvijas iztrūkst neatkarīga domnīca, kas nodrošinātu izpētē un analītikā balstītas politikas reformas, kas būtu par pamatu tautsaimniecības attīstībai un ierosinājumiem politikas veidotājiem, nevalstiskām organizācijām un sabiedrībai.
Priekšlikumam pievienojās E. Rinkēvičs, piebilstot, ka viņa vēlme ir veidotu tādu domapmaiņas vidi, kas sniegtu idejas, kā veicināt valsts konkurētspēju un tautsaimniecības attīstību.

"Tas būs jaudīgs ideju ģenerators, un es aicinu tajā iesaistīties arī uzņēmēju organizācijas," sacīja E. Rinkēvičs.

Edgars Rinkēvičs pauda gatavību turpināt sadarboties un stiprināt dialogu ar uzņēmēju organizācijām, lai pilnveidotu publiskās pārvaldes un ekonomiskos procesus.

Saeimā atzīmē “reglamenta” lielo jubileju!

Par godu Saeimas kārtības ruļļa simtgadei parlamentā norisinājās diskusija.

"Pirms simts gadiem mūsu valsts dibinātāji izvēlējās iet parlamentārās demokrātijas ceļu. Tas nav viegls un vienkāršs ceļš un pieprasa spēju sadzirdēt un saskaņot dažādas idejas...

1,7 miljoni ES pilsoņu pieprasa Eiropu bez kažokādām

Eiropas Komisijā (EK) pēc parakstu verifikācijas oficiāli iesniegta iniciatīva "Eiropa bez kažokādām". To parakstījuši 1 502 319 Eiropas Savienības (ES) pilsoņu, aicinot aizliegt kažokzvēru audzēšanu un tajās iegūto kažokādu laišanu ES tirgū, informēja...

Divi torņi, viena Magdalēna un 1001 Hildegarde. Kas senās mūzikas cienītājus gaida Bauskā un Liepājā
Mazzināmā sešpadsmitā gadsimta itāļu komponistes Magdalēna Kasulena (Maddalena Casulana) savos darbos iestājās par sieviešu vienlīdzību, bet divpadsmitā gadsimta mistiķe un komponiste Hildegarde no Bingenes radījusi melodijas un tekstus ar pārpasaulīgu...


Komentāri