lv
hrM2MRs6j5aq3aKLAhYZt44BwLvyAJcn51kY98iX
1896944

Klajā nākusi datorspēle par Latvijas Neatkarības karu

Klajā nākusi datorspēle par Latvijas Neatkarības karu

1.jūnijā klajā ir nākusi Latvijas Neatkarības karam veltīta datorspēle "Comrades and Barons: Gates of Freedom". Latviešu versijā spēles nosaukums ir "Biedri un baroni. Pie brīvības vārtiem". Šī spēle ir gājienu karaspēle, kuras misijas ataino Latvijas brīvības cīņu svarīgākās militārās operācijas.

Latvijas Neatkarības karš datorspēlēs ir skarts reti. Pastāv 2018.gadā iznākusī spēle "Comrades and Barons: Solitaire of Bloody 1919", kurā kara notikumi ir attēloti abstraktā veidā kā pasjansa izklājumi. Jaunā karaspēle "Comrades and Barons: Gates of Freedom" attīsta ideju par Latvijas Neatkarības karu datorspēlēs.

Tās process tieši attēlo notikumus vēsturiskajos kauju laukos. Spēlei ir patīkama vizuālā estētika - spēles laukums ir stilizēts kā veca papīra karte, karaspēka vienības ir attēlotas kā šaha figūrām līdzīgas bistes.

Karaspēles ir gan izklaides produkts, gan militārās vēstures izzināšanas līdzeklis, jo tās attēlo kara notikumus ne statiskā tekstā vai shēmā, bet dinamiskā veidā.

Atšķirībā no lielākās daļas datorkaraspēļu, kurās noteikumi bieži vien ir grūti saprotami un aprēķini tiek slēpti no spēlētāja, "Comrades and Barons: Gates of Freedom" kaujas rezultāta aprēķins, sākumā sakopojot iespējamo kaujas iznākumu kārtis un tad izvelkot nejaušu rezultāta kārti, ir pieejams gandrīz katram.

"Comrades and Barons: Gates of Freedom" piedāvā jaunu Latvijas Neatkarības kara periodizāciju: vēsturiskās operācijas ir iedalītas sešās nodaļās. Katrā atsevišķā operācijā spēlētājs spēlē par to karojošo pusi, kura tajā brīdī atradās uzbrukumā. Spēle ļauj izjust kara ģeogrāfiju un tos šķēršļus, ar kādiem saskārās karojošās armijas.

Spēle ir spēlējama divās valodās, latviešu un angļu

PV speciālisti Škoda Vagonka ražotnē apgūst elektrovilcienu montāžu un remontu

AS "Pasažieru vilciens" Ritošā sastāva servisa departamenta vilcienu apkopju speciālisti no 13. līdz 16.jūnijam "Škoda Vagonka" ražotnē Ostravā, Čehijā, intensīvās teorētiskās un praktiskās apmācībās apgūst zināšanas un prasmes jauno elektrovilcienu mo...

Durbes pilī Tukumā atvērs Agritas Ozolas grāmatu Sibīrijas vēstules

Sestdien, 17.jūnijā, plkst.14 Durbes pilī notiks Tukuma muzeja direktores Agritas Ozolas grāmatas "Sibīrijas vēstules" atvēršanas svētki, informēja muzeja pārstāve Kristīne Ozola.

Šis ir jau trešais izdevums, kurā iekļauta informācija par vēstulēm uz b...

Pētījums: Digitālās reklāmas tirgus Baltijā pērn pieaudzis par 14,2%

Digitālās reklāmas tirgus Baltijā pērn pieaudzis par 14,2%, sasniedzot 386 miljonus eiro, liecina Eiropas Digitālās reklāmas un mārketinga asociācija (Interactive Advertising Bureau) apkopotie dati par Eiropas digitālās reklāmas industrijas apgrozījumu...



Komentāri