lv
0ubkstF4jCSUibEifavBw2KCw7ZLc71fiT0vg8XL
1896737

PV speciālisti Škoda Vagonka ražotnē apgūst elektrovilcienu montāžu un remontu

PV speciālisti Škoda Vagonka ražotnē apgūst elektrovilcienu montāžu un remontu

AS "Pasažieru vilciens" Ritošā sastāva servisa departamenta vilcienu apkopju speciālisti no 13. līdz 16.jūnijam "Škoda Vagonka" ražotnē Ostravā, Čehijā, intensīvās teorētiskās un praktiskās apmācībās apgūst zināšanas un prasmes jauno elektrovilcienu montāžai, iestatīšanai un remontam, informēja "Pasažieru vilciena" pārstāvji.

Apmācības vada "Škoda Vagonka" un atsevišķu vilciena komponenšu ražotāju speciālisti.

Tajās piedalās "Pasažieru vilciena" dzelzceļa transporta vadošais inženieris, galvenais tehnologs, elektronikas tehniķis un iekšējā aprīkojuma atslēdznieki. Apgūstamo tēmu loks ietver durvju un izbīdāmā pakāpiena montāžu, iestatīšanu un remontu, virsmu pārklājumu remontu, logu un priekšējā vējstikla montāžu, sēdekļu un citu salona elementu montāžu, pantogrāfa montāžu un iestādīšanu, elektroinstalācijas un komponenšu montāžu un nomaiņu, virsbūves priekšējās daļas un citu vagona detaļu montāžu un remontu.

Jauno elektrovilcienu ekspluatācijas uzsākšanai gatavojas arī apmācībās Latvijā. Piemēram, pagājušajā nedēļā "Škoda Vagonka" speciālisti Rīgā gatavoja "Pasažieru vilciena" atbilstošo jomu darbiniekus darbam ar vilciena diagnostikas sistēmu, automātisko vilciena darbības sistēmu, videonovērošanas sistēmu, pasažieru informācijas sistēmu un apziņošanu ārkārtas situācijās, kā arī reklāmu pārraides sistēmu.

Jau ziņots, ka Latvijā līdz šim nogādāti desmit jaunie "Škoda Vagonka" elektrovilcieni, un daļa no tiem tiek testēti.

Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem.

Paredzēts, ka ar jaunajiem vilcieniem izpildīs reisus Aizkraukles, Tukuma, Saulkrastu un Jelgavas virzienā.

Visa projekta kopējās izmaksas ir 257,889 miljoni eiro, tostarp 23 no pavisam 32 jauno elektrovilcienu sastāvu iegāde plānota ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 114,211 miljonu eiro apmērā.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Durbes pilī Tukumā atvērs Agritas Ozolas grāmatu Sibīrijas vēstules

Sestdien, 17.jūnijā, plkst.14 Durbes pilī notiks Tukuma muzeja direktores Agritas Ozolas grāmatas "Sibīrijas vēstules" atvēršanas svētki, informēja muzeja pārstāve Kristīne Ozola.

Šis ir jau trešais izdevums, kurā iekļauta informācija par vēstulēm uz b...

Pētījums: Digitālās reklāmas tirgus Baltijā pērn pieaudzis par 14,2%

Digitālās reklāmas tirgus Baltijā pērn pieaudzis par 14,2%, sasniedzot 386 miljonus eiro, liecina Eiropas Digitālās reklāmas un mārketinga asociācija (Interactive Advertising Bureau) apkopotie dati par Eiropas digitālās reklāmas industrijas apgrozījumu...

Horvātijas futbolisti izrauj uzvaru papildlaikā un sasniedz Nāciju līgas finālu

Horvātijas vīriešu futbola izlase trešdien Roterdamā sasniedza UEFA Nāciju līgas finālmaču.

Pamatlaikam noslēdzoties ar rezultātu 2:2 (0:1), papildlaikā Horvātijas labā vārtus guva Bruno Petkovičs un Luka Modričs, nokārtojot horvātu uzvaru pār Nīderlan...



Komentāri