lv
fgaQBmFYRZEuMAdKwjkfv4jbDv3uaSTCqGT93k1u
1894078

Latvijas delegāciju NATO Viļņas samitā vadīs premjers Kariņš

Latvijas delegāciju NATO Viļņas samitā vadīs premjers Kariņš

atvijas delegāciju gaidāmajā NATO Viļņas samitā vadīs Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Premjers vadīs delegāciju, pastiprinoties Ziemeļatlantijas līguma organizācijas un Eiropas Savienības sadarbībai un savstarpējai koordinācijai, kā arī vadoties no nepieciešamības nodrošināt ar Latvijas dalību NATO saistīto lēmumu ciešāku un koordinētāku pieņemšanu nacionālajā līmenī.

Vairāku gadu garumā Latvijas delegāciju NATO samitos ir vadījis Valsts prezidents, savukārt turpmāk plānots, ka šādās tikšanās reizēs Latviju pārstāvēs Ministru prezidents.

NATO Viļņas samits norisināsies šā gada 11.jūlijā un 12.jūlijā. Gaidāms, ka tajā piedalīsies ap 40 delegāciju no NATO un alianses partnervalstīm. Kopumā gaidāma ap 5000 cilvēku ierašanās Lietuvā.

Samita darba kārtībā gaidāmas diskusijas par aizsardzības izdevumu palielināšanu, reakciju uz Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Alianse varētu izstrādāt jaunus aizsardzības plānus un stiprināt Austrumu flangu, kā arī runāt par Ukrainas iespējamo uzņemšanu NATO.

Mirusi dziedātāja, Rīgas estrādes orķestra soliste Aino Bāliņa

Šī gada 31.maijā mirusi 20.gadsimta vidū Latvijā igauņu izcelsmes dziedātāja Aino Bāliņa (Karmo), aģentūru LETA informēja muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, atsaucoties uz Bāliņas meitas Ilonas Dreģes (Bāliņas) sniegto informāciju.

Bāliņa bija Rīgas estrādes ...

Ellemane: Ziemeļvalstis strādā pie tā, lai Ukrainā izplatītu mūsu maigo varu

Ziemeļvalstīm ir vairākas programmas, kas vērstas uz Ukrainas atjaunošanu pēc kara, lai tā nostiprinātos kā spēcīga, neatkarīga un demokrātiska valsts, uzsvēra Ziemeļvalstu Ministru padomes ģenerālsekretāre Kārena Ellemane.

Piemēram, ar Ziemeļvalstu atb...

LVC vērsīsies ar zaudējumu piedziņu pret KP konstatētā karteļa dalībniekiem

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) vērsīsies ar zaudējumu piedziņu pret Konkurences padomes (KP) konstatētā ceļu būves karteļa dalībniekiem, informēja LVC pārstāvji.

Precīzas summas, par kurām LVC vērsīsies ar piedziņu, būs zināmas, kad uzņēmums iepazīsi...



Komentāri