lv
pYAq2ZurinHZqEXlbuQOJBLnuVo7igxy1swXjRv0
1894076

Ellemane: Ziemeļvalstis strādā pie tā, lai Ukrainā izplatītu mūsu maigo varu

Ellemane: Ziemeļvalstis strādā pie tā, lai Ukrainā izplatītu mūsu maigo varu

Ziemeļvalstīm ir vairākas programmas, kas vērstas uz Ukrainas atjaunošanu pēc kara, lai tā nostiprinātos kā spēcīga, neatkarīga un demokrātiska valsts, uzsvēra Ziemeļvalstu Ministru padomes ģenerālsekretāre Kārena Ellemane.

Piemēram, ar Ziemeļvalstu atbalstu jau darbojas programma, kas vērsta uz Ukrainas civildienestā strādājošajiem, to apmācību un demokrātisku valsts pārvaldes struktūru izveidi un nostiprināšanu.

Ellemane uzsver, ka Ziemeļvalstu reģions, kurā ietilpst arī Latvija, cieši sadarbojas ar Ukrainu, tieši domājot par laiku pēc kara un sniedzot atbalstu Ukrainai, lai tā spētu funkcionēt kā spēcīga demokrātija.

"Ziemeļvalstu Ministru padome strādā pie tā, lai Ukrainā izplatītu mūsu "maigo varu"," norādīja Ellemane.

Taujāta par Krievijas centieniem izplatīt tās "maigo varu", tostarp, piemēram, ar koruptīvām metodēm un naudas atmazgāšanu, Ellemane uzsvēra, ka visās Ziemeļvalstīs ir spēcīgas demokrātijas tradīcijas, taču tās ir jāaizstāv katru dienu, piemēram, cīnoties pret viltus ziņām.

"Mēs bieži runājam par "Ziemeļu zeltu", ar to saprotot mūsu valstu sabiedrību uzticību demokrātiskai valsts pārvaldei un savai valstij," skaidro Ellemane.

Viņas skatījumā tieši sabiedrības uzticēšanās valstij ir priekšnoteikums demokrātiskas sabiedrības pastāvēšanai.

Kārena Ellemane bija ieradusies īsā vizītē Latvijā, kas viņai bija pirmā Ziemeļvalstu Ministru padomes ģenerālsekretāres amatā. Pieredzējusī politiķe uzstājās sarunu festivālā "Lampa", kā arī tikās ar Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāri Gundu Reiri un citām amatpersonām.

LVC vērsīsies ar zaudējumu piedziņu pret KP konstatētā karteļa dalībniekiem

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) vērsīsies ar zaudējumu piedziņu pret Konkurences padomes (KP) konstatētā ceļu būves karteļa dalībniekiem, informēja LVC pārstāvji.

Precīzas summas, par kurām LVC vērsīsies ar piedziņu, būs zināmas, kad uzņēmums iepazīsi...

A.C.B. strādāšot pie uzņēmuma uzticamības atjaunošanas

Konkurences padomes (KP) par dalību ceļu būves kartelī sodītais uzņēmums AS "A.C.B." strādās pie uzņēmuma uzticamības atjaunošanas, pavēstīja "A.C.B." pārstāvji.

Saistībā ar izmeklēšanu par iespējamiem konkurences tiesību pārkāpumiem ceļu būvniecībā lai...

Uzmanību - migranti! Čehijā no zoodārza izbēguši pērtiķi aizbēg uz Vāciju

Čehijas pilsētā Dečīnā, kas atrodas pie Vācijas robežas, no zooloģiskā dārza ir izbēgusi pērtiķu grupa, paziņoja vietējā policija.

Divus no izbēgušajiem melnajiem makakiem izdevās notvert, bet pārējie seši ir aizbēguši uz Saksijas Šveices nacionālo park...



Komentāri