lv
ctOHBxYpwXODeDtYzcQhi2EbITqGG7Xr3DPRCnOA
1889815

Jūnija sākums Latvijā bijis divus grādus vēsāks par normu

Jūnija sākums Latvijā bijis divus grādus vēsāks par normu

Jūnija pirmā dekāde Latvijā bija divus grādus vēsāka nekā ierasts - vidējā gaisa temperatūra noslīdēja līdz +12,7 grādiem jeb grādu zemāk nekā maija beigās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Tika pārspēti pieci aukstuma rekordi, tai skaitā visas Latvijas 2. un 3.jūnija minimālās gaisa temperatūras rekords. Viszemāk - līdz -2,4 grādiem - termometra stabiņš noslīdēja mēneša otrajā naktī Stendē.

Savukārt augstākā gaisa temperatūra bija +27,3 grādi 8.jūnijā Daugavpilī.

Sausā un skaidrā laika dēļ bija liela atšķirība starp diennakts zemāko un augstāko gaisa temperatūru, 7.jūnijā Rucavā temperatūras amplitūda sasniedza pat 22 grādus - gaiss iesila no +2,7 grādiem saullēktā līdz +24,7 grādiem pēcpusdienā.

Turpinoties sausumam, nokrišņu daudzums valstī vidēji bija tikai trīs milimetri jeb 21% no normas. Dobelē, Liepājā un Rucavā jūnija pirmajā dekādē netika reģistrēti ievērojami nokrišņi, bet visvairāk lija Priekuļos, kur bija 13,3 milimetri nokrišņu.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums bija 63% - no 56% Rīgā līdz 70% Ventspilī. Stiprākās vēja brāzmas bija vien 15,4 metri sekundē, kas novēroti 1.jūnijā Ventspilī.

Jau ziņots, ka maijs Latvijā kļuva par sausāko novērojumu vēsturē. Jūnija pirmajā dekādē reģistrētais nokrišņu daudzums bija mazākais kopš 2018.gada.

Šā gada pirmajos trijos mēnešos nokrišņu bija vairāk nekā ierasts, bet kopš aprīļa pastiprinās sausums, kas vissmagāk skāris valsts rietumu un centrālo daļu.

Lai īstenotu investīcijas, PVN varētu tikt segts no valsts budžeta līdzekļiem

Plāno investīciju īstenošanai nepieciešamo pievienotās vērtības nodokli segt no valsts budžeta līdzekļiem līdz 689 512 eiro, paredz šodien Ministru kabinetā (MK) konceptuāli atbalstītais informatīvais ziņojums.

Kā norāda Ekonomikas ministrijā (EM), Min...

Ušakovs vērsies prokuratūrā pret Staķi

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, kādreizējais Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) vērsies Ģenerālprokuratūrā pret pašreizējo Rīgas mēru Mārtiņu Staķi (PP) un prokuroru Monvidu Zelču par nepatiesu liecību sniegšanu un pierādījumu viltošanu, informēja Ušakovs.

...
Ekonomikas barometrs: Latvijas IKP šogad varētu pieaugt par 1,4%

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad varētu pieaugt par 1,4%, otrdien Latvijas Universitātes (LU) Produktivitātes zinātniskā institūta "LU domnīca LV PEAK" pētījuma "Ekonomikas barometrs" prezentācijā sacīja Latvijas Produktivitātes padomes priek...



Komentāri