lv
9zI9NqxKDlCVUjGCmt6iJMbqD5sFHnnvsJuM81yh
1885595

Svarīgi! Aicina mīļdzīvnieku īpašniekus ievadīt arī otru kontaktpersonu

Svarīgi! Aicina mīļdzīvnieku īpašniekus ievadīt arī otru kontaktpersonu

Veterinārārsti aicina mīļdzīvnieku īpašniekus Lauksaimniecības datu centra (LDC) datu bāzē ievadīt otru kontaktpersonu, informēja Latvijas Veterinārārstu biedrībā (LVB).

Datu bāzē mīļdzīvnieku īpašniekiem ir nodrošināta jauna iespēja reģistrā ierakstīt divus tālruņu numurus un elektroniskā pasta adreses.

Uz otras kontaktpersonas nepieciešamību uzmanību esot vērsuši mazo dzīvnieku, piemēram, suņu, veterinārārsti.

LVB atzīmē, ka otrs tālrunis palīdzēs dzīvniekam ātrāk nokļūt mājās un nenonākt patversmē gadījumos, kad īpašnieks varētu būt nonācis nelaimē un pats par suni nevar parūpēties. Īpaši nozīmīgi savas uzticības personas tālruni esot norādīt senioriem un personām, kuras ceļo.

Biedrībā norāda, ka agrāk datu bāzē reģistrētas ziņas tagad katrs īpašnieks pats var mainīt vai papildināt, autentificējoties "latvija.lv" platformā, vai par maksu pie sava veterinārārsta.

Vienlaikus LVB atgādina, ka arī suņa turēšanas vietas maiņas gadījumā fakts jāreģistrē LDC. Savukārt pēc suņa nāves LDC reģistrā ir jāveic atzīme par to, ka suns nav dzīvs.

LVB ir brīvprātīga sabiedriska organizācija, kas apvieno veterinārmedicīnas izglītību ieguvušus veterinārārstus un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes studentus.

LOK prezidenta amatam izvirzīti trīs kandidāti - Vlasenko, Buks un Feldmanis

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir saņēmusi Latvijas Airēšanas federācijas prezidentes Guntas Vlasenko, Latvijas Volejbola federācijas prezidenta Jāņa Buka un Latvijas Modernās pieccīņas goda prezidenta Andra Feldmaņa pieteikumus uz LOK prezidenta am...

Izvēlēta padomniece Rinkēvičam likumdošanas un starptautisko tiesību jautājumos

Latvijas pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Kristīne Līce ir atsaukusies jaunievēlētā Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča aicinājumam no 8.jūlija uzņemties Valsts prezidenta padomnieces pienākumus likumdošanas un starptautisko tiesību ...

Rimšēviča kukuļņemšanas lietu turpinās iztiesāt tikai septembrī

Bijušā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča kukuļņemšanas lietu Rīgas rajona tiesa Jūrmalā plāno turpināt skatīt 21.septembrī plkst.10, informēja tiesa.

Tiesas sēdē turpināsies debates un debates turpinās būvuzņēmēja Māra Martinsona aizstāvis Aiv...



Komentāri