lv
yFjUF5CZk2V8gGDCShGhZhG2PssD5apdqa6qF5wY
1885373

Izvēlēta padomniece Rinkēvičam likumdošanas un starptautisko tiesību jautājumos

Izvēlēta padomniece Rinkēvičam likumdošanas un starptautisko tiesību jautājumos

Latvijas pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Kristīne Līce ir atsaukusies jaunievēlētā Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča aicinājumam no 8.jūlija uzņemties Valsts prezidenta padomnieces pienākumus likumdošanas un starptautisko tiesību jautājumos, liecina Rinkēviča paziņojums sociālajos tīklos.

Līce pārstāv Latvijas intereses starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās kopš 2012.gada 14.maija. Ministru kabineta 2019.gada 14.maija rīkojums nosaka, ka atkārtotais pilnvarojums Līcei pārstāvēt Latvijas intereses starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās beidzas 13.maijā, savukārt šā gada 9.maijā viņas pilnvaras pagarinātas līdz 2027.gada 13.maijam.

Viņa ir absolvējusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti. 1994.gadā viņa sāka darbu diplomātiskajā un konsulārajā dienestā. Līce ir vadījusi Ārlietu ministrijas (ĀM) Juridisko departamentu, strādājusi par padomnieci Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā ANO Ženevā un Ņujorkā, kā arī ieņēmusi padomnieces amatu Ministru kabineta pārstāvja starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās birojā.

Viņa bijusi Eiropas Padomes Vadības grupas cilvēktiesību jautājumos biroja locekle un gadu no 2007.gada septembra strādājusi ANO Ģenerālās asamblejas Trešās komitejas priekšsēdētāja vietnieces amatā. Viņa pārzina angļu, krievu, franču un spāņu valodu.

Kā ziņots, Rinkēviču 31.maijā Saeima ievēlēja par Valsts prezidentu. Amatā viņš stāsies 8.jūlijā.

Rimšēviča kukuļņemšanas lietu turpinās iztiesāt tikai septembrī

Bijušā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča kukuļņemšanas lietu Rīgas rajona tiesa Jūrmalā plāno turpināt skatīt 21.septembrī plkst.10, informēja tiesa.

Tiesas sēdē turpināsies debates un debates turpinās būvuzņēmēja Māra Martinsona aizstāvis Aiv...

Ja ejam uz valdību ar ZZS, jāizdomā veids, kā norobežoties no Lemberga, uzsver Ašeradens
Ja valdības koalīcijā ejam uz valdību ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), jāizdomā veids, kā norobežoties no sankcijām pakļautā Aivara Lemberga, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" norādīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV)....
Sieviešu basketbola valstsvienība uz Eiropas čempionātu dodas labā noskaņojumā
Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība pirmdien uz Eiropas čempionātu Telavivā devās tiešām labā omā – pārbaudes spēlēs izcīnītas piecas uzvaras pēc kārtas.


Komentāri